»» ««

Cápatámadás maradványait találhatták

Külföld

Nem hivatalos viszgálatok alapján megtalálták a cápatámadás áldozatául eset osztrák búvároktató maradványait.

Leopold Mairhuber a 68 éves búvároktató a Dél-afrikai Protea Banks-nál merült a Kwa-Zulu partjainál idén április 12-én. A 2000 merüléses búvár Dr. Erich Ritter kilencnapos cápákat tanulmányozó kurzusán vett részt. A fényes nappal végrehajtott merülés során a látótávolság nem volt ugyan túl jó, de az áramlás gyenge volt és a felszíni körülmények is megfelelőek voltak a merüléshez.

Miután a csoport a merülés végén a felszínre emelkedett észlelték, hogy Mairhuber hiányzik. A charter hajó kapitánya azonnal riasztást adott ki.

A kiterjedt keresést követően egy halászhajó jelentette, hogy egy búvárruhában emberi lábat találtak. A harapásnyomok alapján tigriscápa támadást valószínűsítenek, de azt természetesen nem lehet megállapítani, hogy a búvár élt-e a támadáskor, vagy más okból kifolyólag már előtte elhunyt. A DNS vizsgálat eredménye még nem erősítette meg, de valószínűsíthetően az eltűnt búvár maradványait találták meg. A nyomozás természetesen folytatódik, hogy megtalálják a baleset okát.

Protea Banks világhírű cápa merülőhely. Bika, tigris, kalapácsfejű sőt nagy fehércápával is találkozhatunk a mindennapos szirtcápák mellett.

[ Divernet ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Claudia

Egypt, Red Sea

4/7 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 30.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2022 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés