»» ««

Tömegek merülnek a nagy fehérrel

Külföld

A Dél-Afrikába látogató turisták odavannak a ketreces merülésekért.

Az NBC News szerint 100,000-re tehető azoknak a búvároknak a száma, akik ilyen kalandban vettek részt a múlt évben. Fokváros partjai közelében a ketreces merüléseket már hónapokkal korábban lefoglalják, és majdnem 200 dollárt kell fizetni egy találkozásért a fehér cápákkal. (Persze az ifjabb Cousteau filmjében látott, ketrec nélküli merülés még egyáltalán nem általános. Talán jobb is.)

Továbbra is sokan kritizálják ezt a gyakorlatot, mert úgy vélik, a cápák az emberek közelségével azonosítják az élelemforrást, ami veszélyes lehet a nem ketrecben merülőkre vagy az úszókra. A túraszervezők pedig természetesen visszautasítják ezt a felvetést. A közelmúltban bevezetett búvárengedélyekkel kapcsolatban is voltak viták, ám mivel nem jelentős az áruk, a búvárközösség többsége által elfogadhatónak tűnnek. Akiknek fenntartásaik vannak, azokkal pedig folyamatosan konzultál az illetékes hatóság, ráadásul az év végéig türelmi időt kaptak a búvárbázisok.

Dél-Afrika turizmusában a búvárkodás szerepe fontos ugyan, de most már a sok vendég miatt indokoltnak látták a védelem kiterjesztését. A hivatal megjegyzi azt is, hogy a búvárokat egyáltalán nem kezelték megsarcolható kivételként, hiszen hasonló engedély létezik már például a bálnanéző túrák szervezői számára is.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Dél-Afrika-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

John Gilmor wreck

Croatia (Hrvatska)

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajokcápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés