»» ««

Veszélyes vadászat

Külföld

Búvárt támadott meg egy cápa- ám ismét szigonnyal vadászó szabadtüdős került bajba.

Az eset március 17-én történt, amikor a búvár, Mark Barville beszámolója szerint egy öt méteres nagy fehér cápa támadott rá aránylag sekély vízben, a parttól száz méterre Hawaii közelében. Meglehetősen sokan voltak akkor a tenger partján, és jól látták, ahogy a cápa a búvár bójáján levő halat kezdte enni. Hamarosan maga a búvár is látta mi történik, amikor a bójához úszott. A rutinos, több ezer órát vízben töltött szigonyos halász állítja, soha az életben nem találkozott még nagy fehér cápával, de ez egészen biztosan az volt. Egyértelműen be tudta azonosítani a jellegzetességeit, és megállíapította, nem makócápa vagy tigriscápa volt a támadó.

Berville látta, hogy a cápa meglehetősen fel van dühödve. Abból, hogy túl közel merészkedett a parthoz, a búvár arra következtetett hogy igen éhes lehetett. A cápa testén sok volt a sérülés, a búvár szerint valószínűleg halászháló sebesíthette meg. Berville megpróbálta elijeszteni kiáltással, víz alatti üvöltéssel, megütötte a szigonypuskával. A cápa nem nagyon törődött ezzel, otthagyta a halat és a búvár felé kezdett úszni. Ekkor láthatta igazán a bajba került búvár, milyen hatalmas szája van. A cápa többször közelített, és ez alatt az idő alatt a puskát nem tudta újratölteni, végül aztán a ragadozó visszatért a bóján levő halhoz, és eközben Berville a közelben levő part felé tudott úszni, miközben folyamatosan hátra nézegetett. A búvár elért egy egészen sekély zátonyhoz, és úgy gondolta, ide a cápa már biztosan nem követi. Eközben a népes nézőközönség, akik egy rokonuk hamvainak tengerbe szórása miatt voltak ott, képeket készítettek és persze kisegítették a férfit is a vízből. A partra húzták a bóját, amit a cápa egészen a parttól 15 méteres távolságig követett.

Kihívták a mentőket is, mert meg voltak győződve róla, hogy a cápa megsebesítette a vízben levő férfit- ám szerencséjére ezt megúszta. A vízben volt két búvár is, akiket sikeresen partra tudtak vinni. A cápa még kétszer visszatért a parthoz. A búvár elmesélte azt is, hogy a halat egészben akarta lenyelni a cápa, ezért szinte sértetlen maradt, tehát a parton levő és neki segítő embereknek ajándékozta azt. A kaland után Berville mindenki segítségéért hálás, és úgy nyilatkozott, pár napig inkább nem megy vízbe.

[ hawaii247.com nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 8. hopposztkopp 2012 már 29. 14:58  
Mindannyian hálásak lennénk, ha a vizet ezentúl csak hajmosásra és nem a vadászatra használná. Ahhoz már egészen kevés is elég és nem támad a cápa csak a korpa!
 7. Garfield33 2012 már 29. 14:37  
Nem az egyetlen, aki még büszke is arra, hogy hüje.
 6. elche 2012 már 29. 14:23  
ő írta meg így...
 5. aron5 2012 már 29. 13:53  
addig még nincs is baj a hírrel, hogy szigonyost támad meg a cápa, de a többi...
 4. csergezerge 2012 már 29. 11:43  
Pontosan ezt szoktam mondani a cápától félő introsnak, tanulónak. Ha nem vadászik, nem szigonyozik, nincs a zsebében vergődő hal, a cápa rá sem bagózik. :)
A további 3 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Carnatic Wreck

Egypt, Red Sea

4/7 db alapján:érdekes(átlag: 4.4) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelymantarája teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés