»» ««

Cápás merültetés Tasmániában is

Külföld

Új helyszínen látnak fantáziát a különleges búvárkaland szervezésében.

Egy vállalkozó és egy biológus állt össze, hogy Tasmániában, Eaglehawk Neck közelében beindítsák a saját túraszervező cégüket. Az ötlet akkor pattant ki a fejükből, amikor Ausztrália déli részén befizettek maguk is egy ilyen kalandra, és a fejenként fizetendő majdnem 500 dolláros ár több, mint jó üzletnek látszott egy ketreces merülésért. Úgy vélik, a Tasmán-félsziget térségében élő sok tonhal és fóka ideális vadászterület a makócápák és nagy fehérek számára, a nagy ragadozók gyakran felbukkannak a környéken.

A ketreces merültetés az ő szervezésükben is száz százalékig biztonságos lesz állításuk szerint, a saját ketrecüket már élesben is tesztelték. Engedélyük is van a csaliként szolgáló aprított hal használatára, de szárazföldi állatok húsát nem használják ilyen célra. Egyszerűen csak etetnek, a cápák jönnek, de azokhoz a búvárok nem érhetnek és nem is teremtenek kapcsolatot. A túrákhoz egy kicsi, 6,5 méteres hajót használnak majd, amivel 4 vendéget vihetnek ki egyszerre.

Azonban úgy tűnik, vannak az ötletnek ellenzői is, tehát egyelőre nem dolgozhatnak a cápával merültetők. A környéken kagylóhalászattal foglalkozó búvárok egyike szörnyűnek minősítette a ketreces merültetés ötletét: "Pont ott szoktunk merülni ahol ők majd etetni akarnak, és a legutolsó dolog amire vágyunk az az, hogy a cápák hozzászokjanak a hajók jönnek, megállnak, ételt dobnak ki rutinhoz." Egy hagyományos kedvtelési merüléseket szervező cég tulajdonosa sem túl lelkes, fél attól, hogy rossz hatással lesz a világszínvonalúnak tartott búvárhelyen az üzletmenetre a cápázás.

[ themercury.com.au ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Aruk Giftun

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 11m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés