»» ««

A gyilkos cápa megölését követelik Ausztráliában

Környezetvédelem

Az ausztrál búvárélet egy vezető tisztségviselője a hatóságoktól azt várja, hogy végezzenek azzal a cápával, ami egy búvárkodó tengerbiológusra támadt Adelaide közelében.

David Oliver gyors cselekvési terv kidolgozását szorgalmazza a cápa megtalálása érdekében, ami a 23 éves Jarrod Stehbenst megtámadta: "Mi, aktívan vízisportolók veszélyben vagyunk, amíg ez a cápa itt a vízben van. Az emberek is nagyobb biztonságban éreznék magukat, ha eltűnne." (A szerk. megjegyzése: az eset augusztus végén történt, Jarroddal együtt búvárkodó társa szerint fehér cápa ragadta el a fiatal tudóst, alig öt méteres mélységben.)

A búvártársadalom sok tagja viszont elveti Oliver "szemet szemért" felfogását, köztük a cápatámadás áldozatának szülei, akik szerint fiuk is tiltakozna a vadászat ellen: "Tengerbiológusként nem fogadhatná el ezt a fajta gyilkolást."

A Cyber Diver Society elnöke, Evan T. Allard elmondta, hogy ugyanígy sokkolta és csalódottá tette az, hogy a búvárüzletág egyik befolyásos alakja ilyen felhívással fordul a hatóságokhoz: "Ez egy szörnyű tragédia, hiszen egy fiatal tudós vesztette életét, aki így nem magyarázhatja el Mr. Olivernek és a többi befolyásos személyiségnek, hogy megölni a cápát azért, mert természetes viselkedésformát követ, az emberi tudatlanság tipikus példája."

Allard hozzátette, hogy eljöhet majd az a nap, amikor többet már nem lesz cápatámadás: "Az ifjú Jarrod Stehbens, kollegái, a tengerbiológusok világszerte és a búvártársadalom túlnyomó többsége mind belátta, hogy ez az igazi probléma a cápákkal kapcsolatban."

[ CDNN ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Aruk Giftun

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 11m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés