»» ««

Sydney környéként egyre több a cápa

Külföld

Az Ausztrál város körül a megfigyelések szerint sokkal több a cápa, mint az eddig megszokott.

Az Ausztrál vizekben mindig is jelen voltak a cápák, néha támadással is járt az ember és a viziállatok találkozása. De a helyiek szerint az idei év a megszokottól eltérő, sokkal több a cápa mint eddig.

A kutatók szerint az ausztrál vizek sokkal cápafertőzőbbek, mint valaha. A cápatámadás miatti elhalálozás ebben az évben elérte a 10 éves legmagasabb értéket, míg a statisztikák azt mutatják, hogy a támadások száma megduplázódott az elmúlt két évtizedben.

Robert Harcourt tengerbiológiai szakértő a tengervizek felmelegedésében látja a gondot, azt állítva, hogy a cápák emiatt hosszabb időt töltöttek népszerű szörfös helyeken. Harcour szerint a melegebb keleti áramlatok tápanyagban gazdag vizeket hoznak fel a tenger mélyéről, ami a cápák táplálékául szolgáló halakat ott tartják, így természetesen az őket fogyasztó cápákat is.

A figyelmeztetése csupán napokkal azután jelent meg, hogy a 15 éves Mani Hart-Deville a Sydney közeli Wooli beach-en végzetes cápatámadásban elhunyt.

A srác csupán szörfözött, amikor megtámadta a cápa, és bár a közelben tartozkodó barátai megpróbálták elriasztani az állatot, és aránylag gyorsan partra kerül ahol elsősegélyben részesült - a súlyos vérveszteségekbe, amit a lábán ejtett seb okozott - elhunyt. Idén ő volt az ötödik halálos cápatámadás áldozata a közeli vizekben.

A nagy fehér és a bikacápák a NWS coast és Sydney környéként jellemzően 2 hónapot töltöttek eddig, ez most közel 5 hónapra, tehát több mint kétszeresére nőtt. A szakértők szerint ahogy a vizek hőmérséklete tovább nő, a cápák a következő évtizedekben valószínűleg még több időt fognak Sydney környékén eltölteni, így várhatóan még több balesetre lehet számítani.

[ dailymail.co.uk ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abu Galawa

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés