»» ««

Cápatámadás a Sínain

Vörös-tenger

Az 34 éves egyiptomi nőt, szerdán támadták meg, miközben Dahab üdülőhelyen úszott.

Egy hölgy súlyosan megsérült egy cápatámadásban az egyiptomi Sínai-félsziget déli részén, a Vörös-tenger egyik népszerű üdülőhelyénél - közölték a hatóságok.

Az egyiptomi nőt, a 34 éves Zeinab Ahmed Mohammedet szerdán támadták meg, miközben Dahab üdülőhelyen úszott.

foto: getyourguide.com

A közeli Sharm El Sheikh városának egészségügyi tisztviselői - ahol az áldozat kórházban van - elmondták, hogy a nő bal karját amputálni kellett a sérülések súlyossága miatt. A nő állapota stabil - tették hozzá.

A helyi hatóságok csütörtökön a vizsgálat eredményéig több dahabi strandon megtiltották az úszást, a búvárkodást és más vízi sportokat. A korlátozások további értesítésig érvényben maradnak.

A legutóbbi támadás három hónappal azután történt, hogy a Vörös-tenger nyugati partján, a szárazföldi Egyiptomban található Hurghada üdülőváros közelében egy cápa megölt egy orosz férfit.

Az egyiptomi Vörös-tengeri üdülőhelyek nagy jelentőséggel bírnak az ország idegenforgalmi iparában, a GDP közel 15 százalékát adják, és közel kétmillió embert foglalkoztatnak. Az őszi és téli turisztikai főszezon közeledtével aggodalmak merültek fel a cápatámadások miatti esetleges foglalások lemondása miatt.

A szakértők hangsúlyozták, hogy a hatóságoknak jobb tájékoztatást kell nyújtaniuk a turistáknak a cápákkal való találkozás kockázatának minimalizálásáról és a vörös-tengeri cápafajok viselkedésének megértéséről.

2022 júliusában két nő, egy osztrák és egy román nő halt meg Hurghadától délre két különálló incidensben. 2020-ban egy ukrán fiú egy karját, míg egy helyi idegenvezető egy lábát vesztette el cápatámadásban. 2018-ban egy cseh turistát ölt meg egy cápa egy vörös-tengeri strandnál, három évvel azután, hogy egy német turista meghalt egy másik támadásban.

2021 óta megszaporodtak a támadások az Eid al Adha közelében, ahol a húst gyakran dobják a tengerbe. 2010-ben egy cápatámadás-sorozatban egy európai turista meghalt, és többen végtagjaikat vesztették Sharm el Sheikhben.

A cápák viselkedésének jobb megértése érdekében az egyiptomi környezetvédelmi minisztérium 60 nyomkövető eszközt szerzett be, amelyeket a népszerű üdülőhelyeken a cápákhoz rögzítenek majd megfigyelési céllal.

[ www.thenationalnews.com ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Princess Alice Bank

Portugal

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 35m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés