»» ««

Halálos ausztráliai cápatámadás

Külföld
2012. április 5.

Egy búvárt sebesített meg egy cápa Nyugat-Ausztráliában.

From Flickr by James MostertA kontinensnyi ország nyugati tartománya azért került az utóbbi időben gyakran a címlapokra, mert viszonylag rövid idő alatt három halálos cápatámadásra is sor került. Egy bodyboardos után egy úszót, majd egy búvárt ragadott el a cápa, ezúttal pedig ismét egy készülékkel merülő búvár volt az áldozat. A kétgyermekes, 33 esztendős családapa, Peter Kurmann testvérével merült Stratham Beach közelében, amikor egy négyméteres ragadozó támadta meg, az első feltételezések szerint egy nagy fehér cápa. A férfi testét testvére húzta ki a vízből, a sérüléseket megvizsgálva próbálják kideríteni, milyen fajba tartozott a támadó. A helyszínen levő és a búvárok segítségére siető halászok egyike szerint a búvárnak nem volt esélye a túlélésre, olyan súlyosnak látszottak a sérülései.

A hatóságok légi és tengeri keresést indítottak hogy a cápa nyomára akadjanak. A támadás idején a közelben levő hajók nem láttak cápát, csak az áldozat testvére számolt be arról, hogy a víz mélyén egy nagy cápára emlékeztető sziluettre figyelt fel. Mivel a parttól távolabb történt a támadás, nem indítottak hajtóvadászatot a cápa után, de azt megfontolják, engedélyezzék-e a jövőben a cápák halászatát. A mostani támadássorozat eredményeként Nyugat-Ausztrália vált a halálos cápatámadásokat tekintve a világ legveszélyesebb régiójává. Bár az illetékesek abban bíznak hogy a rossz hírek nem lesznek hatással a turizmusra, de akadnak olyanok, akik mostanában meggondolják, hogy merüljenek vagy szörfözzenek a tengerben.

[ perthnow.com.au ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tobia Soraya

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) könnyű körülmények
max: 17m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős

Búvárbazár

Mares Trilastic 5-4-3 Lady 6-os

Ár: 40.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés