»» ««

Rockra indulnak be a cápák

Külföld

Az ausztrál cápás túraszervezők szerint az AC/DC jön be a legjobban a ragadozóknak.

A nagy fehér cápákkal szervezett ketreces merültetés nagy üzlet, így aztán a szervezők mindent megtesznek azért, hogy biztosra mehessenek a vendégek. Mostanában azzal próbálkoznak, hogy hangos zenét sugároznak a víz alatt, ami állítólag vonzza a cápákat. A "sikerlisták élére" pedig a helyi banda került, az AC/DC.

Matt Waller, az Adventure Bay Charters főnöke másokhoz hasonlóan a zenével akarja kiváltani az etetést, aminek kapcsán egyre többet vitatkoznak. Waller egy hirdetés szerint arra buzdítja a vendégeit, hogy hozzák el saját lemezeiket, hadd derüljön ki, a nagy fehérek ugyanarra a muzsikára buknak-e. Ha netán valamelyik műfajt nem szeretik, akkor pedig újból elő lehet venni az AC/DC albumokat, amelyeket a jelek szerint a legjobban szeretnek. Az ausztrál lapok lecsaptak a témára, és még azt is kiderítették, hogy a cápák az "If you want blood" és a "Shook me all night long" című nótákat szeretik leginkább- ám felvetődik a kérdés, mit gondolnak a "Rock and Roll ain´t noise pollution" dalról (a Rock and Roll nem zajszennyezés)? Waller szerint a zenében levő bizonyos frekvencia hat az állatokra, nem a címek vagy a szövegek, és valószínűleg az AC/DC hat a leginkább az érzékszerveikre. Szeretnék azt is kideríteni, melyik faj melyik zenét szereti a leginkább. Állítólag a cápák egészen közel mennek a ketrecekhez, ahol a kedvükre való zene szól.

Ám nem mindenki híve ennek az új, zenés csápacsalogatási módszernek. Patric Douglas a Shark Diver részéről érdekes hasonlattal világítja meg ellenérzéseit: "Vajon Alaszkában medvékkel megcsinálnánk ugyanezt?"

[ www.petethomasoutdoors.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tuna farm

Malta

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 30m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merülésnyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés