»» ««

Cápatámadás Mauin

Egyéb

A Hawaii-szigeteknél ebben az évben ez már a második tragédiával végződött eset.

Egy 57 éves, kajakról horgászó férfi vízbe lógatott lábát kapta el a cápa. Az áldozatot barátja próbálta bekötözni, ám hiába tudott jelezni egy közelben levő hajónak aki gyorsan a partra vittek őket, a kórházba szállítás után a sérült nem sokkal elhunyt. Az első jelentések szerint még nem lehet tudni, milyen cápa támadta meg a horgászt.

Maui szigeténél ebben az évben 8 cápatámadás volt, a mostani előtt alig pár nappal egy nő sérült meg. Augusztusban viszont egy 20 éves német nyaraló vesztette életét: a parttól 100 méterre sznorkelező nőnek a karját ragadta meg egy cápa. Korábban utoljára 2004-ben jegyeztek fel halálos cápatámadást Hawaii-on, amikor egy szörfös volt az áldozat. Az utóbbi 20 évben átlagosan évi négy támadást jegyeztek fel az államban, ebben az évben viszont már 13-at.

Most még nem lehet megmondani, mi van a megugrott támadási szám hátterében. A tudósok ugyanúgy évek óta próbálják megfigyelni az emberekre veszélyes cápákat, de mint ahogy Reunion szigeténél vagy Nyugat-Ausztráliában, úgy itt sem egyértelmű, milyen folyamatok okolhatóak a több balesetért. Változhat a cápák száma, viselkedése, de akár az embereké is. Vannak, akik szerint például a kajakos horgászat kifejezetten veszélyes, az apró csónakokban ülő emberek nem is veszik észre, hogy a vérző, vergődő halak milyen ragadozókat vonzanak a közelükbe. Ez év áprilisában került fel például egy videó egy ilyen esetről, és a horgász reakciójából látszik, tisztában van vele, milyen veszélyes közelségbe került a ragadozóval.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Vidonjica 1.

Croatia (Hrvatska)

3/6 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 50m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés