»» ««

Egymásnak estek a búvárvezetők

Külföld

A szór szoros értelmében vett konkurenciaharc lett a vége két roatani bázistulajdonos nézeteltérésének.

A Hondurashoz tartozó Roatan szigete népszerű úticélnak számít az amerikai búvárturisták közt. A nagyobb látványosság kedvéért néhány cég cápaetetéseket is szervez, és az egyik ilyen központ a Waihuka Adventure Divers. Ennek tulajdonosa, Maurilio Mirabella sikerrel értékesíti ezeket a merüléseket a szigetre látogató búvároknak.

A közelmúltban viszont a cápás merülőhely közelében feltűnt egy másik búvárközpont által szervezett csoport, Willie DeBeer vezetésével. A feldühödött Mirabella nekitámadt a konkurens búvárvezetőnek, aki az "ő cápáiból" akart profitálni, és el akarta zárni a víz alatt a palackját. DeBeer kivédte az első rohamot, de aztán a két PADI búvároktató dulakodni kezdett, a döbbent vendégek szeme láttára. Végül DeBeer megúszta a dolgot, de természetesen értesítette a hatóságokat, akik emberölési kísérlettel vádolják a másik búvárt. Mirabella nem kívánt megszólalni a vád kapcsán, de amikor szóba került, miért szervez cápaetetéseket, nyersen annyit mondott, hogy "cápák nélkül nem sokat ér a roatani búvárkodás".

A cápaetetéses merülések megítélése nem egyértelmű. A Karib-térségben több országban tiltják, de nem engedélyezett az amerikai államok közül Hawaii-on vagy Floridában sem. Többek között ezért mennék ez utóbbi helyről is a közelben levő Bahama-szigetek partjaihoz, ahol nem tiltják ezt az attrakciót. Az ellenzők szerint a cápákat az etetéshez szoktató merülések megváltoztatják az állatok természetes viselkedését, és arra hívják fel a figyelmet, hogy halálos baleset szinte soha nem fordul elő, más, kisebb incidensből több is volt- bár ezeket nyilván nem reklámozzák a cápaetetések szervezői.

[ A CDNN nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 3. seshat 2009 már 03. 20:08  
őszintén szólva az elmúlt pár hétben erősen gondolkoztam azon hogy búvárkodni viszek egy bizonyos személyt és elzárom a palackját... hihi én megértem az indulatokat.
(bár nálam ez meg fog maradni gondolati szinten :-D)

de biztos vicces volt a bunyó

 2. Káplán 2009 már 02. 22:01  
Azért látszik, hogy a magyar kultúrnép. Egy magyar Oktató ilyet sohasem tenne. Inkább ráköt a másik Oktató hajójára úgy, hogy az ne tudjon kifutni. Sokkal kifinomultabb módszer.:::)))
 1. Lozsa 2009 már 02. 08:08  
Azért ha meg is ússza azért az ipart remélem megvonják tőle...

Merülőhelyek

Tulamben, Drop Off

Indonesia

5/9 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.6) átlagos nehézségű
max: 30m, látótáv: 10-25m

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal csikóhal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés