»» ««

Merülőhely lezárások Egyiptomban

Vörös-tenger

A múlt heti Ras Mohammed-i sznorkeles támadás is közrejátszott abban, hogy több merülőhelyet is lezárnak a hatóságok.

A Ras Mohammed Nemzeti Park és nem hivatalos források szerint a Brothers szigetek területén a hatóságok lezárásokat kezdeményeztek, ami szerint a rekreációs tevékenység a "nem átlagos" cápaviselkedés szerint tilos.

A CDWS igyekszik kivizsgálni az általunk is hírül adott esetet, amiben egy Ukrán sznorkelező családot megtámadott egy cápa a Ras Mohammed egyik cápás merülőhelyén, a Shark Reef-en.

A 12 éves fiú a karját veszítette el és súlyos harapás volt a hátán, az anyán szintén mély harapások voltak, míg a helyi guide elveszítette egy lábát a támadásban.

Az újabb hírek szerint egy hat fős csapat tagjai voltak, és a támadásért egy 2 méteres oceanic whitetip-et tesznek felelőssé. A sznorkelezők ahogy észrevették a cápát igyekeztek elúszni, de az követte őket majd megtámadta a családot.

Az eset után egy víz alatti videó bukkant fel a social médiában, amit állítólag a környéken készítettek "abnormálisan" viselkedő oceanic-ről.

Mi egy olyan videót találtunk, ami akkor készült egy Oceanic Whitetip-ről a Shark / Yolanda Reef-en, a készítője azt írja, hogy kicsit furán viselkedett, pl. nekiment a létrának de amúgy nem volt agresszív. A Facebook videó itt tekinthető meg, beágyazni sajnos nem lehet a meglehetősen rossz minőségű felvételt.

A lezárások csak ideiglenesek, a hírek szerint november 2-től újra beengedik a búvárhajókat a Brothers területére.

[ Divernet ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Umm Gamar

Egypt, Red Sea

6/13 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 36m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal teknős delfin

Búvárbazár

Tribord 5mm kesztyű

Ár: 2.499 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2021 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés