»» ««

Cápatámadás Fijin

Külföld

Ezúttal is olyan búvár sérült meg, aki épp halakra vadászott a vízben.

A fiatal helybeli férfi, a 30 esztendős Metereti Jeke bal karját amputálni kellett a súlyos sérülések miatt. Metereti élete szorosan kötődik a tengerhez, ott szerzi meg családja számára a mindennapi betevőt.

A támadásra Vanua Levuban került sor. A család, azaz Metereti és szülei, valamint két rokon együtt indultak el egy hétfő reggelen a falujukkal szemben levő zátonyhoz. Ez népszerű helynek számít, mert könnyen lehet zsákmányt ejteni. Délután 4 óra körül szálltak ki a búvárok a vízből, de Metereti még visszament egy utolsó merülésre. Édesanyja arra figyelt fel, hogy az emberek hangosan kiáltozva hívják, és szinte sokkolta a látvány: a férfi bal karján szörnyű sérüléseket okozott a ragadozó. Noha próbálták azonnal elkötni a testrészt, a vér ömlött. Azonnal a kórházba rohantak az áldozattal, ahol csak gyors ellátásban részesítették és egy jobban felszerelt intézménybe szállították. Meteretinek nagy fájdalmai voltak, és életben maradásában nagy része volt annak, hogy a mentő sofőrje gyorsan száguldott velük az éjszakában. Az orvosok a bal karját már nem tudták megmenteni, de a fiatal férfi legalább életben maradt és próbál bizakodva tekinteni a jövőbe: "mostantól egyedül a jobb karom erejéből kell eltartanom a családomat".

A családtagok elmondták, hogy tisztában voltak a cápák jelenlétével a környéken, de a legutóbbi támadás két évtizede volt, így nem tartottak ilyesmitől. Az északi oldalon ritkábbak a hasonló események, most viszont a hatóság felhívta az emberek figyelmét, hogy nagyobb óvatossággal menjenek vízbe. Azt javasolják, hogy a halászok ne a korábban kifogott zsákmányt magukhoz rögzítve tartózkodjanak a tengerben, mert az oda vonzhatja a cápákat.

[ Fiji Times ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

El Mina Wreck

Egypt, Red Sea

9/10 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 31m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés