»» ««

Halálos cápatámadás Dominikában

Külföld
2010. november 18.

Egy halat fogni induló búvárt találtak holtan Boca Chica közelében.

Az első hírben csak annyi szerepelt, hogy a 21 esztendős, helybeli Pedrito Pinales Zapata holttestét a parti őrség találta meg a víz felszínén lebegve. Mint később kiderült, a rutinos búvárnak számító férfi gyakran vadászott halakra a fővárostól keletre levő Las Malenas térségében, ami a nyaralók által kedvelt Boca Chicától kis távolságra esik. A beszámolók szerint társai figyelmeztették a búvárt, hogy mostanában gyakran bukkannak fel itt cápák, ám ő állítólag azt mondta, nem fél tőlük. A többiek végül el is hagyták a helyet, és ezért az áldozat egyedül maradva merült le halat fogni.

A környéken jól ismert és népszerű Pedritót jó búvárként tartották számon, ezért sokkolta a közösséget a halála. A parti őrség jelentése szerint testén sok cápaharapás okozta sérülés volt, a ragadozó csak az arcán nem ejtett sebeket. A magányosan dolgozó búvárnak ilyen sérülésekkel és vérveszteséggel gyakorlatilag nem volt esélye a menekülésre még úgy sem, hogy ha a cápa egy idő után tovább úszott. Az ehhez hasonló halálos cápatámadás valószínűsége a Dominikai Köztársaság vizeiben kifejezetten csekély, nyilván a vergődő halak vonzották a búvár közelébe a ragadozót.

[ miradoroeste.blogspot.com ]


Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Dominikai Köztársaság-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Middle Reef

Egypt, Red Sea

3/7 db alapján:érdekes(átlag: 2.9) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajoknagy rája teknős

Búvárbazár

Seemannsub szárazruha zokni L/XL

Ár: 3.495 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés