»» ««

Támadássorozat Oroszországban

Egyéb

Az orosz Távol-Keleten rövid időn belül három embert sebesített meg cápa.

Ezúttal egy 26 esztendős, a tengerben úszó férfit támadott meg egy ragadozó, aki könnyebben sérült és kórházba került. Ez már a harmadik hasonló eset, augusztus 17-én és 18-án szintén a Távol-Keleten voltak támadások. Először egy 30 éves, a tengerben úszó férfi sérült meg nagyon súlyosan, rá egy napra egy szabadtüdőző 16 éves fiú volt az áldozat. A helyiek értetlenül álltak a teljesen példa nélküli esetek előtt, ezen a környéken senki nem számított hasonlóra. Azt természetesen még nem lehet tudni, hogy ugyanaz a cápa támadott-e, de a hírek szerint az oroszok máris úgy döntöttek, engedélyezik a cápák halászatát, és természetesen tiltják a tengerben való fürdőzést.

A Seychelle-szigeteken is hasonló "stratégia" mellett teszik le páran a voksukat, és a "gyilkos cápa" kifogása révén szeretnék visszacsábítani a turistákat. Még vérdíjat is kitűztek a ragadozó fejére, amit a helyi szállodák üzemeltetői dobtak össze, ugyanis nekik komoly visszaesést okoz a nyaralók elmaradása. Két hatalmas tigriscápát már el is ejtettek, ennek a fajnak az egyedét gyanúsítják a támadással, de az természetesen mindig csak utólag derül ki, hogy tényleg a "bűnös" cápát sikerült-e kifogni vagy sem. Bár egy dél-afrikai szakértő azonosítása szerint nagyjából négy méteres tigriscápa lehetett a támadó, azt felettébb valószínűtlennek tartja, hogy sikerülne megtalálni a tengerben a támadót. A szigeten most védőhálók felszerelését fontolgatják, hogy megvédjék a nyaralókat.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 4. jokerke86 2011 aug 31. 00:17  
Igen mehetsz, de csak szülői meg nagyszölői felügyelettel :) 15-től a színek kezdenek eltűnni, legalábbis nekem még ezt tanították, uh a 12 számomra megfelel, hacsak nincs valami nagyon érdekes lennebb: pl sellők, aranyrudak, 300 éves sértetlen borosüvegek (egy olyan bort megkóstolnék :)
 3. kovax 2011 aug 30. 22:34  
én 15-ös palackkal szoktam. mehetek akár 15-re is? :-)
 2. jokerke86 2011 aug 30. 17:11  
Mindig  a sznorisok, szabadtüdőzők, úszók szívják meg. Úgy néz ki, hogy tényeg valami szenecsétlen beteg halnak nezünk ki halstandardok szerint, akit meg kell óvni a további szenvedéstől, és a cápák csak ezt teszik. Ebből az a tanulság, hogy irány búvárkodni 12-es palackkal 12 méterre és ott nem lesz (ilyen) bajod.
 1. Bunny 2011 aug 30. 08:56  
Én javaslom, strerilizáljuk a tengert. Csak a gond van azzal a sok döggel benne, mellesleg pedig ha már üres lesz lehet bele pakolni a szemetet sőt a veszélyes hulladékot is, hiszen végre nem lesz oka pampogni semmiféle zajos környezetvédőnek, hogy ez meg az a buta oktalan állat meghal tőle.

Merülőhelyek

Small Giftun / Police station

Egypt, Red Sea

3/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés fal merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés