»» ««

Megtalálták Doc Deep holttestét

Külföld

Megtaláltál a mélységi rekordkísérlet során életét vesztett búvár maradványait - erősítette meg a helyi rendőrség.

Idén augusztus elején jelentette be Dr. Guy Garman - becenevén Doc Deep, hogy a tavaly beállított 1090 láb (332m) mélységi rekord megdöntésére készül. A Guinness rekordok könyvébe is bekerült csúcsot Ahmed Gabr egyiptomi egykori katonatiszt Dahab-nál állította fel, tavaly szeptemberben. Dr. Garman a tervek szerint 1200 láb, tehát 365 méter mélységet szeretett volna elérni.

A 10 órásra tervezett rekordkísérletre augusztus 15-én a reggeli órákban került sor a Virgin szigeteki St. Croixn merülőhelyen. Az első biztosító búvárral 110 méter mélységben kellett volna találkozni az emelkedés során, de Garman sose érkezett meg.

A fül-orr-gégészettel foglalkozó doktor négy éve foglalkozott mélymerüléssel, és még hatszáz merüléssel sem rendelkezett, 150 méternél mélyebb merülése is csupán 35 volt. A legnagyobb mélység, ahol a búvár járt 247 méter volt. Ennek ellenére csapata szerint az "egyik legfelkészültebb búvár volt a földön".

A tragédia meglehetősen megosztotta a technikai búvár közösséget, a részvétnyilvánítások mellett voltak akik méltatták az elkötelezettségét, de sokan bírálták.

Többek szerint teljesen hibás merülési terve volt, és tapasztalatból is többet kellett volna gyűjtenie. Dr. Garman a SCUBA TEC csapatával egyébként két éven keresztül készült erre a merülésre. Hogy egy elég-e vagy sem, az nézőpont kérdése, minden esetre az tény, hogy Ahmed Gabr 17 éve búvároktató, négy évet készült a rekord merülésére és 14 órát tartott a felemelkedése.

A helyi rendőrség jelentése szerint szeptember 18-án megtalálták a szerencsétlenül járt búvár maradványait. Remélhetőleg sikerül kideríteni, hogy mi okozta a tragédiát. Dr. Guy Garman egy fiú és egy lány édesapja volt.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Little Brother / Small Brother

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés