»» ««

Friss női búvárrekord

Külföld

Tíz méterrel döntötte meg saját rekordját a legmélyebbre merülő női búvár.

A Guinness World Records által a világ legmélyebb női búváraként elismert nő még mélyebbre merült – új rekordot állított fel, 10,6 méterrel megdöntve saját tavaly márciusi rekordját.

Karen van den Oever dél-afrikai technikai búvár nyílt rendszerű (Open Circuit) légzőkészülékkel ereszkedett le 246,65 méter mélyre a híres Boesmansgat-barlangban (Bushman's Hole), Northern Cape tartományban, Dél-Afrikában. A merülőhely, a világ harmadik legmélyebb ismert víznyelője, 1,55 km-es tengerszint feletti magasságban fekszik, ami különösen nagy kihívást jelent a dekompressziós idők tekintetében.

Az október 27-én történt merülés 8 óra 11 percig tartott, és a rekord most a Guiness World Records hivatalos ellenőrzésére vár. Karen van den Oever, aki a szülővárosában, Johannesburgban, a Witwatersrand Egyetemen végzett tudományos diplomával, 2001-ben kezdett el búvárkodni.

A barlangi mélységi rekord megdöntése lett személyes célja 2004-től, amikor is Verna van Schaik dél-afrikai búvár 17 évig tartó rekordot döntött meg. A Guiness World Records szerint van den Oever 2006-ban kezdett el a technikai búvárkodásba, "hogy fokozatosan felépítse tudását és az önbizalmat a rekord megkísérléséhez".

Karen fekészülését Nuno Gomes is segítette, aki 1996-ban 282,6 méteren állította be a férfiak legmélyebb barlangi merülésének rekordját, szintén a Boesmansgat-barlangban.

[ diving-sopron.hu ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Inland Sea

Malta

2/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 28m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés