»» ««

Kevesebb baleset

Külföld

Az Egyesült Királyságban tavaly kedvezően alakultak a statisztikák.

A Maritime & Coastguard Agency közleménye szerint 21 év óta a legalacsonyabb volt a búvárkodáshoz köthető események száma. Ken Bazeley arra biztatja a búvárokat, hogy a tavasz közeledtével ismét merüljenek, fedezzék fel a brit szigetek izgalmas víz alatti világát- de mindig a saját határaikon beül maradva.

A parti őrség összeállítása szerint 44 esetben dekompressziós betegség miatt kellett búvárt kórházba vinni, 21 esetben volt szó túl gyors emelkedésről. A riasztások okai között voltak még elsodródásos esetek, lerobbant hajók, búvárok egyéb egészségügyi problémákkal. Összesen 136 eset szerepel a statisztikában, melyekből tíz végződött halálesettel. Ám ez csak azokat az eseket tartalmazza, ahol a parti őrség is részt vett a mentésben. Az egész országra kiterjedő részletes baleseti statisztikákat és elemzéseket a BSAC teszi közzé minden évben.

A brit búvárok hagyományosan húsvét után kezdenek újból többször merülni hazai vizekben. Éppen ezért most időszerű emlékeztetni őket a legfontosabb biztonsági szabályokra. A parti őrség rámutatott, 1992 óta nem kaptak olyan kevés riasztást a búvároktól, mint a tavalyi évben, de így is történt tíz haláleset, ez pedig mindenki óvatosságra kellene hogy intsen. A hatóságok szerint az lenne a cél, tovább csökkenjen a súlyos balesetek száma. Ezért a közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a búvárok ügyeljenek a lassú emelkedésre, tartsák be a biztonsági megállót, ügyeljenek a légzőgáz mennyiségére és mindig rendelkezzenek elegendő tartalékkal. És a lényeg: merüljenek a képességeik, képzettségük, felszerelésük által kijelölt határokon belül.

[ Divernet ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Anga Faru /Shark Nursery

Maldives

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés