»» ««

Végzetes stressz

Vörös-tenger

Egy társának segítő búvárnak valószínűleg a kritikus helyzet miatti szívroham okozta halálát.

Honlapunkon is írtunk arról a balesetről, amiben egy angol búvárcsoport két tagja, két küönálló balesetben vesztette az életét. Az első eset kapcsán lefolytatott vizsgálat azt próbálta feltárni, mi vezetett a tragédiához.

A 43 esztendős Robert Fox egy négy fős, helyi guide által vezetett csoport tagjaként merült az El Arish El Tor roncshoz Safaga közelében. Fox merülőtársa, Mick O´Brien nagyon túl volt súlyozva, és ezért nagy sebességgel süllyedt 35 méterre, mint az a worchestershire-i halottkém meghallgatásán kiderült. A PADI merülésvezetői képesítéssel rendelkező Fox utánaúszott, igyekezett segíteni a bajba került másik búvárnak és oktopuszát is odaadta. O´Brien ezek után nagy sebességgel a felszínre ment, és a búvárhajótól kis távolságra bukkant fel.

A helyi vezető és a többi búvár attól tartott, hogy O´Brien a gyors emelkedés miatt dekóbeteg lett. Miközben érte aggódtak, Victor Round halottkém szerint viszonylag sok idő elteltével eszméltek csak rá, hogy Robert Fox nincs velük. A rossz idő is akadályozta a keresést, végül az áldozat testét csak négy nappal később találták meg, a roncs horgonyának közelében. A felszerelése rajta volt, még a maszk is ott volt az arcán.

Dr Lyndsae Wheen, a búvárkodás terén jártas patológus szerint Fox halálát az okozta, hogy egy vérrög miatt szabálytalanná vált a szívverése. A halottkém megállapítása szerint stresszhelyzetben előfordulhat hasonló eset. A szívroham okát pontosan nem lehet kideríteni, de a legvalószínűbbnak az látszik, hogy a bajba került merülőtársnak nyújtott segítség volt ennek a végzetes stressznek a kiváltó oka. A tragédia vizsgálatát így egészségügyi okokból bekövetkezett halálra visszavezetve zárták le.

[ DIVE ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 28. Luciferin 2010 már 16. 18:58  
(entre antre felelőség felelősség) Ahogy a fiam szokta volt mondani: "Ne bántsuk egymást" Vagy egy kicsit stilszerűbben ne stresszeljük egymást. Van ennek értelme? (Persze mint végzetesen rossz helyesíró és nyelveket nem tudó én haza beszélek.) :-)))
 27. istvanv 2010 már 16. 17:54  
felelősség
Yes comment
 26. Káplán 2010 már 16. 15:30  
Barlangban(sem).:)
 25. elche 2010 már 16. 15:27  
Áááááá! GH-ba veled.:))))))))))
 24. Káplán 2010 már 16. 15:19  
Terhesen nem lehet merülni
A további 23 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Gubal Island - Wreck

Egypt, Red Sea

10/14 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés