»» ««

Csúcsokat döntenek az extrém vasalók

Külföld

Immár jóval túl vannak a 100 méteres mélységen eme új "sportágnak" a megszállottjai.

A 100 méteres álomhatárt az első alkalommal Lousie Trewavas törte át. Az angol hölgy -aki egyben a Diver magazin népszerű szerzője is-, a rekordkísérletek manapság legdivatosabb helyszínén, Dahab közelében állította fel a vasalódeszkáját. Ám a két évvel ezelőtt elért csúcs sem lehetett örökéletű, ez év júliusában a szintén brit John Rudolf, szintén Dahabban vasalt a víz alatt 129 méter mélyen.

Az extrém vasalás rekordjait számon tartó Extreme Ironing Bureu honlapján a hír mellett a videofelvétel is letölthető az új rekordról. Természetesen Louise Trewavas fülébe is eljutott a hír, ám felvette a kesztyűt. Mivel nem csak technikai búvár, hanem önérzetes hölgy is egyben, érezte, hogy cselekednie kell, és vissza kell szereznie a rekordot a nők számára.

Visszatért hát Dahabba már augusztusban és ezúttal 137 méteren látott neki a munkának. Az EIB honlapjának tanúsága szerint az nem lepte meg a szerkesztőket, hogy Lousie visszahódította a rekordot, de hogy ilyen gyorsan, már inkább érdekes. A merüléshez a búvár egy APD Inspiration újralégzőt használt. Természetesen a Divernek is nyilatkozott a merülés után a boldog csúcstartó: "A rekordok azért vannak, hogy valaki megdöntse őket, de a srácoknak fel kell kötni a gatyájukat, ha engem akarnak legyőzni."

[ A Divernet írásai nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Zabargad wreck

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 30m, látótáv: 25m felett

szafaris megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés