»» ««

Iskolás búvárok szenvedtek CO mérgezést

Külföld

Angliában 12 gyerek került kórházba, miután szén-monoxid mérgezés tüneteit észlelték rajtuk.

Az iskola igazgatója nyilatkozata szerint a búvárkodás az iskola aktív hétvégi programjának része. A Szén-monoxid mérgezés tüneteivel kórházba szállított gyerekek búvártanfolyamon (valószínűleg a hazai köznyelven "intrómerülés"-ként ismert programon) vettek részt az iskola medencéjében. 

Az iskola nővére az egyik 14 éves gyereknek oxigént adott az állapotának stabilizálásáért, de további 11 gyereken is enyhébb tüneteket észleltek.  Először két gyerek jelezte, hogy nagyon rosszul van, akiket azonnal kórházba szállítottak, később több gyerek is rosszullétre panaszkodott, őket is beszállították megfigyelésre.

A palackokat a Aqualogistics Dive Training Centre of Stockport töltötte, akik saját állításuk szerint az északnyugat Anglia legjobb búvárképző központja. A hatóságok a búvárközpontot bezáratták a vizsgálatok lezárásáig, a weblapjukra pedig egy felhívást tetettek fel, miszerint minden ott megtöltött palackot, függetlenül attól hogy levegő, nitrox vagy trimix töltésű azonnal vissza kell vinni ellenőrzésre, és természetesen a használatukat is megtiltották.

Az eset újra rámutat, mennyire fontos a palacktöltés során a megfelelő körültekintés, a szabályok betartása vagy épp a kompresszor rendszeres karbantartása. Az üggyel kapcsolatban a visszahozott palackok és a búvárközpont felszerelésének a vizsgálata még tart.

[ Divernet ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Blue Hole

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 57m, látótáv: 25m felett

parti merülésfal merüléskorallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Tribord 5mm kesztyű

Ár: 3.495 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés