»» ««

Végzetes esés

Külföld

A merülés reggelén még nagy öröm érte a búvárt, aki nem sokkal utána életét vesztette.

Lex Warner, egy brit üzletember merülni indult barátaival 2012 augusztusában, és épp a búvárhajóra szállt fel, amikor felesége, Debbie boldogan hívta: második gyermekükkel állapotos. A 50 éves Lex értelemszerűen roppant mód fel volt dobva, elmesélte társainak, hogy felesége már a harmadik hónapban van. A férfi barátnőjének azon a bizonyos reggelen arról számolt be, hogy a délelőtti merülést elhalasztották, mert rossz volt az idő, de később javult a helyzet. Várta, hogy végre merülhessen, majd elköszönt feleségétől- ez volt az utolsó alkalom, amikor beszélhettek egymással.

Lex Warner tapasztalt búvár és rutinos oktató volt, de a Jean Elaine hajó fedélzetén vízbe szállás előtt baleset érte: teljes felszerelésbe öltözve elcsúszott és nagyot esett. A hajó kapitánya, Andrew Cuthbertson engedte a számára, hogy ennek ellenére merülni induljon, pedig inkább maradnia kellett volna, és azonnal kórházba mennie. Azt ugyanis nem tudta senki, hogy az esés következtében súlyos belső sérüléseket szenvedett el, máját érte az ütés.

A búvár 88 méteres mélységet ért el, amikor rosszul lett, és kétségbeesve indul a felszínre. Amikor a hajóra kiemelték, már nem lélegzett, és még azelőtt megállapították a halál beálltát, hogy a kórházba értek volna vele. A halottkém nemrég zárult vizsgálata balesetet állapított meg. Felesége, a szintén búvárkodó Debbie szerint Lex vidám ember volt, de a merüléssel soha nem viccelt, sose kockáztatott volna feleslegesen. Úgy érzi, a tragédia befolyásta terhességének lefolyását is. Az özvegy a vizsgálat eredményeinek fényében azt tervezi, hogy bepereli a kapitányt és a céget, a Scapa Flow Charterst gondatlanságért.

[ dailystar.co.uk ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 4. Káplán 2014 jan 08. 15:31  
Először az apának mondta el ....
 3. Káplán 2014 jan 08. 15:14  
Kamu .....
 2. jokerke86 2014 jan 07. 20:08  
Ha jól értem, akkor komoly többletsúllyal a testén hatalmasat esik. Egy belső sérülést szerintrem azért éreznie kellett volna. Utána lement 88 méterre és rosszul lett (az tip-top állapontban is nagyon komoly mélység) és utána kétségbeesetten ment fel (kérdés, hogy betartotta-e a 9m/perces emelkedést abban a helyzetben). Ez egy tökéletes kombináció arra, hogy belehaljon.
 1. sui 2014 jan 07. 16:53  
Hmm... csak a harmadik hónapban árulta el a férjének, hogy terhes? Ez több mint furcsa...

Merülőhelyek

Dolphin Reef

Israel, Eilat

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 13m, látótáv: 10-25m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés