»» ««

Cápa harapta meg Abernethyt

Külföld

A cápaetetős túráiról elhíresült amerikai búvár a Bahamák közelében sérült meg.

Jim Abernethy és az általa szervezett túrák viták középpontjában állnak már jó ideje. A búvárok számára egészen speciális lehetőséget nyújt, hogy ketrecek nélkül, közvetlen közelségbe kerülhetnek a híres ragadozók több fajával, így a selyem- és szirtcápák mellett akár a félelmetes tigriscápákkal is, sokak szerint viszont ez a fajta etetés túl kockázatos a résztvevők számára. A 2008-ban bekövetkezett tragédia, aminek során az osztrák Markus Groh életét vesztette egy Abernethy által bonyolított úton egy cápa harapása után, ismét fellángoltak a viták. Mindenesetre az amerikai szervező hajója, a Shear Water továbbra is járt a bahamai vizekre, hogy a búvárokat a cápák közé vigye. A helyben dolgozó cápás túrákat szervező cégek támadták a leghevesebben ezt a fajta merültetést, míg Abernethy támogatói szerint ő az, aki igazán felkészülten, minden lehetséges veszélyre felkészülve szervezi a túráit. Ezeken a merüléseken úgy lehet megnézni és megörökíteni a cápákat, ahogy sehol máshol nincs erre lehetőség.


A mostani esetről részleteket még nem nagyon lehet tudni, csak az biztos, hogy a 55 esztendős Abernethy kórházba került, miután a Shear Waterrel szervezett túrán sérülést szenvedett, és az amerikai parti őrség a floridai Palm Beach egyik kórházába szállította. ő eszméleténél volt mindvégig, tehát a cápa által okozott sérülés nem volt olyan súlyos. Abernethy maga is kiadott egy nyilatkozatot, amiben "apró incidensnek" nevezi a történteket. Közölte, hogy két évtizede folyamatosan küzd azért, hogy az egyre csökkenő számú cápákat megvédje, és ez az esemény nem változtatja meg álláspontját. Pár napon belül pedig újra vissza szeretne térni a tengerre.

[ UnderwaterTimes ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. jokerke86 2011 jan 28. 10:46  
Hat a videot elnezve ilyensmi elofordulhat

Merülőhelyek

Sanganeb South-West Plato

Sudan

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés