»» ««

Visszavárják a turistákat Queenslandbe

Külföld
2011. február 12.

A természeti csapásoktól sújtott tartományban azt állítják, a Nagy korallzátony még mindig olyan szép, mint korábban.

From Flickr by krossbowA turizmus sok ezer ember fő bevételi forrása Queenslandben, ám először hatalmas árvíz pusztított a tartományban, a közelmúltban pedig a Yasi trópusi vihar csapott le. Az egyik Cairns-ben dolgozó búvárcég főnöke, Phillip Hobbs azt állítja, a belső zátonyok egy részén némi kárt tapasztaltak a korallzátonyokon, és a víz is kevésbé tiszta, de ez gyorsan megváltozik majd. Úgy fogalmaz, hogy nem történt semmi olyan a tengerben, amihez hasonló korábban nem történt volna.

A 20 éve ezeken a vizeken dolgozó Hobbs szerint a Yasi elvonulása után megnövekedett a halak aktivitása, különösebb a nagyobb testű fajok bukkannak fel sűrűn, mint például a makrélák, kardhalak, tonhalak vagy a cápák. Ám a világot a felszíni pusztítás képei járták be, és most a helyiek azon dolgoznak, hogy ne mondják vissza tömegesen az utakat a külföldi turisták. Úgy tartják, nem az első és nem is az utolsó ilyen nagy vihar volt ez Queenslandben, de szerencsére a többség nagy károk nélkül vészelte át ezt a mostanit is. A vállalkozók számára könnyebbséget jelentene az, ha az állam egy évre felfüggesztettené a kisebb méretű cégekre vonatkozó adók és díjak megfizetését, hiszen annyi kötelezettségnek kell eleget tenni, ami drágává teszi a működést. A mostani helyzetben ezt kevesen tudják kigazdálkodni, állítólag a napi és több napos búvártúrák foglalása 70 százalékkal esett vissza. Sokan szükségesnek látják azt is, hogy ideiglenesen töröljék el a reptéri illetéket, és az állam világszerte próbáljon kampányolni, mutassa be, hogy nem tűnt el a föld színéről a korábban oly népszerű és sokakat vonzó úticél, minden megy tovább a rendes kerékvágásban.

[ couriermail.com.au ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Ausztrália-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Angarosh

Sudan

5/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Seemannsub szárazruha zokni L/XL

Ár: 3.495 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés