»» ««

Szerencsés menekülés

Külföld

A hajós búvártúrákon a potenciális veszélyforrások közé tartozik az is, ha maga a hajó kerül bajba.

Ausztráliában egy katamaránnal indult el búvárkodni egy baráti társaság, ám a merülés után a visszaút közben a rossz idő átírta a terveket: a hajó felborult, és az egyik búvár a hajó alatt rekedt. Az 58 esztendős Gwen Fisherrel együtt utazó családtagjai kétségbeestek, egy barátjuk, Rob Laurie viszont megragadva egy kis tartalékpalackot lebukott és megtalálta az asszonyt.

Az erős áramlatok foglyává lett, sodrodó felborult hajót és a még mindig búvárruhában levő, kétségbeesetten integető embereket egy komp fedélzetéről vették észre, és azonnal riasztották a mentőegységeket. Azok nagyjából húsz perc múlva értek a helyszínre, és megtalálták a felborult hajót, és az abba kapaszkodó három utast, akik teljes pánikban kiabálták, hogy ketten a hajó alatt vannak. Azt tudták, hogy élnek, mert hallották őket, de nem tudták meddig képesek kitartani.

A rendőrség egyik búvára egy szál fürdőnadrágban kapta fel a felszerelését és így merült le, hogy megtalálja a párost, majd a felszínre segítse őket. A két csapdába esett embert az mentette meg, hogy egy 20-30 centis levegős részben képesek voltak életben maradni. Bár ez sem veszélytelen dolog, hiszen egészen közel kell maradniuk a hajótesthez, és a hullámzásban akár az is előfordulhat, hogy a hajótest találja el olyan erővel a fejet, ami után eszméletét veszti a bajba került áldozat.

Mindenesetre a csoportnak a baleset ellenére nagy szerencséje volt. Az időjárás teljesen váratlanul fordult olyan rosszra, hogy felborította a hajót, ám a közelben levő komphajóról észrevették a felszínen levőket. Késlekedés nélkül riasztották a hatóságokat, akik a part közelsége miatt nagyon gyorsan ki tudtak érni, ráadásul a hajó alatt levőknek sikerült levegős részt találni.

[ Herald Sun ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Poseidonia (Al Kahfain) Wreck

Egypt, Red Sea

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilágdelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés