»» ««

Mesterséges zátony lesz a Sea Shepherd hajója

Külföld

Melbourne térségébe kerülne mesterséges zátonyként a Steve Irwin, a környezetvédelmi csoport volt vezérhajója.

A Steve Irwin az elmúlt év végéig a Sea Shepherd környezetvédelmi csoport zászlóshajójaként teljesített szolgálatot. Most úgy tűnik, új szerepkörbe léphet: elsüllyesztik és mesterséges zátonyként fogja továbbra is szolgálni a víz alatti élővilágot. (Természetesen, amennyiben a terv megvalósul, előtte minden olyan szerkezetét, eszközét el fogják távolítani, ami szennyező lenne.)

Az Australian Dive Industry of Victoria Association (DIVA) jelentette be előzetesen a hírt, hogy a Sea Shepherd hajlandó eladományozni a hajót. Ezzel Melbourne térségében egy új menedék jönne létre a víz alatti élőlényeknek és természetesen ami egy új, nevezetes merülőhely is lenne. Nyilvánvaló, hogy a Steve Irwin nem egy lenne a sok elsüllyesztett hajó roncsai közül, hanem egy nagyon híres és különleges hely lenne, ami az elképzelések szerint – vélhetően megalapozottan – a történetével, korábbi működésével a világ minden pontjáról vonzana a búvárokat. Az elsüllyesztés technikai feltételeit, s természetesen a szükséges kormányzati engedélyeket is a DIVA-nak kell megszereznie. Még csak tervek léteznek, de már más ausztrál városok is versenybe szálltak a Steve Irwin megszerzéséért.

A jövőben a Sea Shepherd vezérhajója a M/Y Ocean Warrior, az Óceán harcosa lesz

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Marsa Abu Dabab / Dugong Bay

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyteknős cápa egyéb tengeri emlős nagy rája

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2023 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés