»» ««

Arcok a tenger fenekén

Külföld

Új szoborparkot avattak Cannes előtt, a Földközi-tengerben ez a művész első munkája.

Jason deCaires Taylor a víz alatti szobraival vált híressé, és mostanra a keresett művész számos helyről kap felkérést. A Karib-tengerben és az Indiai-óceánban is vannak szobrai, de a Földközi-tengerben ez az első munkája.

A Francia Riviérán nyílt meg az Underwater Museum of Cannes, ahol hatalmas, emberi arcokat formázó szobrokat helyeztek el. A portrék 2 méter magasak és több tonnásak. Természetesen olyan anyagból készültek, amelyek pH semlegesek, így a tengeri élővilág is meg tud telepedni rajtuk. Ez cél is, ezek a víz alatti alkotások mind élő, folyamatosan változó szobrok.

Mivel csak pár méteres mélységben vannak, a hatalmas kőarcokat nem csak légzőkészülékkel merülő búvárok merülhetik, hanem azok is, akik csak a felszín közeléből nézelődnek. A szobroknak két fele van, egy arc s a másik felet takaró maszk- a vasálarcos férfi legendájára utalva. A múzeum egyébként egy korábban használt, de mára elhagyott tengeri létesítmény helyére épült, így a kialakítását megelőzte a hulladék eltávolítása is.

A maszkokkal a tenger kettősségérre is utalni akart az alkotó elmondása szerint. Míg a felszínről nézve lenyűgözően erősnek tűnik a tenger, odalenn látható annak sérülékenysége is, ami miatt meg kell óvnunk épségét.

[ bigblue.reblog.hu ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Marsa Abu Dabab / Dugong Bay

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyteknős cápa egyéb tengeri emlős nagy rája

Búvárbazár

Suunto gyorscsatlakozó

Ár: 6.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2021 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés