»» ««

Phuket új roncsa

Külföld
2014. március 29.

Thaiföldön is fantáziát látnak a mesterséges zátonyokban.

Sok helyen sokféle mesterséges zátony-projektet terveznek, vannak közöttük olyanok, amelyek utólag elhibázottnak tűnnek, de ez talán máshogy sül majd el. A március közepén elsüllyesztett HTMS Kletkaew a thai haditengerészet kötelékébe tartozott, és abban bíznak, hogy hamarosan benépesíti majd a tenger élővilága.

A 47 méter hosszú, 362 tonnás hajót eredetileg a norvég haditengerészet számára építették még 1948-ban, akkor az RnoMS Norfrost nevet kapta. Nyolc évvel később került Thaiföldre, ekkor keresztelték át új nevére.

A hajó süllyesztését a ma már szokásos módon tervezték meg, kijelölték a megfelelő helyszínt Phi Phi közelében, ahol a mélység megfelelő lesz a búvárok számára, nyílásokat vágták a hajótesten, amik egyrészt a víz alá küldésben kaptak szerepet, másrészt a behatolásra is lehetőséget adnak majd. A projektet a haditengerészet mellett a tengeri erőforrások minisztériuma felügyelte.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Quais (Mhal Hal)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája nagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

Mares Trilastic 5-4-3 Lady 6-os

Ár: 35.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés