»» ««

Phuket új roncsa

Külföld

Thaiföldön is fantáziát látnak a mesterséges zátonyokban.

Sok helyen sokféle mesterséges zátony-projektet terveznek, vannak közöttük olyanok, amelyek utólag elhibázottnak tűnnek, de ez talán máshogy sül majd el. A március közepén elsüllyesztett HTMS Kletkaew a thai haditengerészet kötelékébe tartozott, és abban bíznak, hogy hamarosan benépesíti majd a tenger élővilága.

A 47 méter hosszú, 362 tonnás hajót eredetileg a norvég haditengerészet számára építették még 1948-ban, akkor az RnoMS Norfrost nevet kapta. Nyolc évvel később került Thaiföldre, ekkor keresztelték át új nevére.

A hajó süllyesztését a ma már szokásos módon tervezték meg, kijelölték a megfelelő helyszínt Phi Phi közelében, ahol a mélység megfelelő lesz a búvárok számára, nyílásokat vágták a hajótesten, amik egyrészt a víz alá küldésben kaptak szerepet, másrészt a behatolásra is lehetőséget adnak majd. A projektet a haditengerészet mellett a tengeri erőforrások minisztériuma felügyelte.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Blue Hole / Azure Window

Malta

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés