»» ««

Dubai gigantikus új zátonyai

Egyéb

A hatalmas léptékű építkezéseiről híres arab országban a tenger mélyén is nagy dobásra készülnek.

A különféle mesterséges szigetek építési munkálatai valószínűleg nem tettek túl jót a tenger élővilágának, több alkalommal tiltakoztak is a környezetvédők. Ám a régióban megszokott módon ez nem nagyon jelentett akadályt az óriáspálmák vagy a világtérkép ilyen sajátságos megvalósítása során. Dubai a sok fejlesztés révén állandóan a címlapokon volt, és mindig újabb terveket szőttek: így építették meg a világ legmagasabb épületét, a 828 méteres Burj Khalifát is.

Az óriásberuházásokért felelős Nakheel legújabb terve mesterséges zátonyok egész láncolatának megépítését célozza Dubai körül. Azt szeretnék, hogy a Perzsa-öböl kissé zaklatott élővilága újból benépesítse a parthoz közeli részeket. Ehhez nem kevesebb, mint 500 mesterséges zátonyt alakítanának ki, elsősorban sziklák és betonalakzatok víz alá süllyesztésével. A projekt pontos ára még nem ismert, de a Nakheel szerint nem kerül sokba, mert a felhasználandó kövek megvoltak az eddigi munkák maradékaként. A cég állítása szerint nem a halászok és környezetvédők kritikái miatt vágnak bele a munkába, aminek során a tökéletes regenerálás a cél. A Nakheel maga éppen úgy bajba került pár éve, mint a tenger élővilága, amikor a mesterséges szigeteket a világgazdasági krízis után nem sikerült eladni, de a cég egyelőre sikeresen megállapodott a hitelezőivel, tehát lesz forrása a halak megmentésére is.

[ UnderwaterTimes nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Koh Bon (pastel Ridge)

Thailand

1/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés