»» ««

Dubai gigantikus új zátonyai

Egyéb
2011. november 26.

A hatalmas léptékű építkezéseiről híres arab országban a tenger mélyén is nagy dobásra készülnek.

A különféle mesterséges szigetek építési munkálatai valószínűleg nem tettek túl jót a tenger élővilágának, több alkalommal tiltakoztak is a környezetvédők. Ám a régióban megszokott módon ez nem nagyon jelentett akadályt az óriáspálmák vagy a világtérkép ilyen sajátságos megvalósítása során. Dubai a sok fejlesztés révén állandóan a címlapokon volt, és mindig újabb terveket szőttek: így építették meg a világ legmagasabb épületét, a 828 méteres Burj Khalifát is.

Az óriásberuházásokért felelős Nakheel legújabb terve mesterséges zátonyok egész láncolatának megépítését célozza Dubai körül. Azt szeretnék, hogy a Perzsa-öböl kissé zaklatott élővilága újból benépesítse a parthoz közeli részeket. Ehhez nem kevesebb, mint 500 mesterséges zátonyt alakítanának ki, elsősorban sziklák és betonalakzatok víz alá süllyesztésével. A projekt pontos ára még nem ismert, de a Nakheel szerint nem kerül sokba, mert a felhasználandó kövek megvoltak az eddigi munkák maradékaként. A cég állítása szerint nem a halászok és környezetvédők kritikái miatt vágnak bele a munkába, aminek során a tökéletes regenerálás a cél. A Nakheel maga éppen úgy bajba került pár éve, mint a tenger élővilága, amikor a mesterséges szigeteket a világgazdasági krízis után nem sikerült eladni, de a cég egyelőre sikeresen megállapodott a hitelezőivel, tehát lesz forrása a halak megmentésére is.

[ UnderwaterTimes nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Quais (Mhal Hal)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája nagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

Seemannsub szárazruha zokni L/XL

Ár: 3.495 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés