»» ««

Próbamerülés után az intenzívre

Külföld
2010. szeptember 10.

Egy spanyolországi nyaralás során szenvedett komoly balesetet egy angol nő.

Nem lehet pontosan megmondani, miért hallunk gyakrabban az utóbbi években kezdő vagy tanfolyamos búvárok baleseteiről. A jelenség mindenesetre elgondolkodtató, és természetesen valahol érthető is, hiszen tömegessé vált a búvárkodás. Egyre többen tesznek próbát a víz alatti világ felfedezésével, és nyilván egyre nagyobb azoknak a száma, akiknek nagyobb odafigyelésre volna szükségük bizonytalanságuk vagy más problémájuk miatt. Az alábbi eset csak egy újabb lehetőség arra, hogy átgondolják amatőrök és profik, mit kockáztatunk.

A baleset egy brit nővel történt Ibiza szigetén, ahol próbamerülésen vett részt. Az intrós búvár alig pár perc után jelezte a vele levő oktatónak hogy a felszínre megy a két méteres mélységből. Az oktató természetesen vele ment, és megpróbált segíteni az erősen köhögő búvárnak, aki hamarosan az eszméletét is elvesztette. Az eset a parttól alig 10 méterre történt Cala Martinánál, tehát gyorsan érkezett az orvosi segítség. Addig is az oktató a partra vitte a nőt, és két kollegájával megpróbálta az újraélesztést. A mentősök stabilizálták a sérült állapotát és kórházba vitték. A hivatalos közlés szerint a 45 éves nő nagyon súlyos állapotban került az intenzív osztályra. A tüdejébe tengervíz került a búvárbaleset következményében, tehát gyakorlatilag fulladozott. A búvárbázis részéről annyit közöltek, hogy a nővel a merülés előtt kitöltették az egészségi állapotára vonatkozó adatlapot, és egyetlen fennálló problémát sem jelölt meg.

[ A Divernet nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 29. Vanek 2010 sze 18. 22:30  
Esetleg lehetne 2 az egyben: bazinagy búvártőr, ami középen likas és sznorinak is jó.
 28. áááááávadász 2010 sze 12. 13:00  
mer buta vagy. a labszaradra kell tenni egy bazi nagy buvartort (min 30cm), es a melle be lehet tuzni a pipat is.
igy ha keznel nem is, labnal van mindig.
 27. hopposztkopp 2010 sze 11. 21:12  
Nálam sincs, a nejemnek van kettő!
 26. Garfield33 2010 sze 11. 18:12  
Én itten vicceltem...
Másrészt viszont, az oktatós célzásom is vicc volt egy kedves ajánlásra, miszerint megtanulhatnám a sznori használatát. De hogyan tanuljam, ha sosincs nálam???
 25. áááááávadász 2010 sze 11. 12:12  
azt gondolom, hogy azert meg lehet oldani meg egy ilyen oszi meretu egyen lefele logatasat is, csak nem a bokajat kell fogni. mondjuk ertelme nincs ebben az esetben, de ha ez a perverziod, hat legyen.
A további 24 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Thistlegorm Wreck

Egypt, Red Sea

10/17 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.4) nehéz körülmények
max: 31m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

SubSee +5 Dioptriás Macro lencse

Ár: 49.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés