»» ««

Balszerencsés szilveszteri merülés

Külföld

Hárman ugrottak utána, de már nem sikerült megmenteni az életét.

December 31-én, szilveszterkor egy 25 éves indiai turista élete első merülését hajtotta végre  Koh Phi Phi-n. A merülést szervező cég szerint a baleset a csapat első merülését követően történt.

A vendég visszatért a hajóra, és már levette a búvárfelszerelését. Épp az ólomövet akarta levenni, amikor belezuhant a vízbe. Hárman is utána ugrottak, de nem tudták azonosítani a hullámos felszínen, hogy hol esett a vízbe. Ezután búvárfelszerelést húzva kezdtek neki a keresésnek, ami sikerrel is járt. Azonnal megkezdték az újraélesztést és az oxigén adagolását, de sajnos az indiai búvár életét már nem sikerült megmenteni.

Szerk megjegyzés: A leírás alapján feltehetőleg a hajó haladt már, miközben a búvárok a felszerelést vették le. Esetleg pont a hullámokon hánykolódó hajó miatt zuhanhatott az áldozat a vízbe? Bizonyára sokat átéltük már ezt, hogy a hajó rögtön elindult mert a körülmények olyanok voltak, vagy csak az idő szorította a kapitányt. Ha az ember rossz helyen áll, megbillen és kész a baj. Ha pedig az ólomöv még rajta, és kezdőként alaposan túl is súlyozta magát, megy lefele mint a nyeletlen fejsze. A felszerelés már nincs rajta, ha azonnal nem oldja le az ólmot, nem valószínű, hogy élve előkerül.

[ phuketgazette.net ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Suadi, Korall Gardeen

Sudan

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 18m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 30.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2022 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés