»» ««

Balszerencsés szilveszteri merülés

Külföld
2018. január 4.

Hárman ugrottak utána, de már nem sikerült megmenteni az életét.

December 31-én, szilveszterkor egy 25 éves indiai turista élete első merülését hajtotta végre  Koh Phi Phi-n. A merülést szervező cég szerint a baleset a csapat első merülését követően történt.

A vendég visszatért a hajóra, és már levette a búvárfelszerelését. Épp az ólomövet akarta levenni, amikor belezuhant a vízbe. Hárman is utána ugrottak, de nem tudták azonosítani a hullámos felszínen, hogy hol esett a vízbe. Ezután búvárfelszerelést húzva kezdtek neki a keresésnek, ami sikerrel is járt. Azonnal megkezdték az újraélesztést és az oxigén adagolását, de sajnos az indiai búvár életét már nem sikerült megmenteni.

Szerk megjegyzés: A leírás alapján feltehetőleg a hajó haladt már, miközben a búvárok a felszerelést vették le. Esetleg pont a hullámokon hánykolódó hajó miatt zuhanhatott az áldozat a vízbe? Bizonyára sokat átéltük már ezt, hogy a hajó rögtön elindult mert a körülmények olyanok voltak, vagy csak az idő szorította a kapitányt. Ha az ember rossz helyen áll, megbillen és kész a baj. Ha pedig az ólomöv még rajta, és kezdőként alaposan túl is súlyozta magát, megy lefele mint a nyeletlen fejsze. A felszerelés már nincs rajta, ha azonnal nem oldja le az ólmot, nem valószínű, hogy élve előkerül.

[ phuketgazette.net ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

P29 Patrol Boat Wreck

Malta

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésroncs merüléshomokos élőhely mesterséges élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

Ólom eladó

Ár: 1.100 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés