»» ««

Sosem találtak még ennyire mélyen II.vh-s hajóroncsot

Külföld

6895 méter mélyen találták meg a II. világháborúban elsüllyedt amerikai kísérő romboló, a USS Samuel B. Roberts roncsait.

A Samar szigeti ütközetben elsüllyedt hajó teste nagyjából egyben maradt a fotók szerint.

Az 1944 októberében, a Filippínó-tengeren vívott csatában a Samuel B. Roberts többszörös japán túlérővel szemben tartotta magát egészen addig, amíg egy találat tizenkét méter széles lyukat ütött a hajó testén. A Samuel B. Roberts fél órával később elsüllyedt, a 224 fős legénységből 120-an maradtak életben, de közel ötven óráig hánykolódtak a mentőcsónakokban, mire végül kimenekítették őket.

Az expedíciót egy texasi milliomos, Victor Vescovo finanszírozta, aki speciális tengeralattjárójával már tavaly is tett egy hasonló felfedezést, akkor a szintén II. világháborús amerikai hajó, a USS Johnston roncsait találta meg 6450 méter mélyen.

Elképzelhető, hogy még ennél is mélyebbről kerülhetnek elő világháborús hajóroncsok, legalábbis a milliomos expedícióját szervező cég szerint a USS Gambier Bayt és a USS Hoelt még kutatják, és azt feltételezik, hogy azok is hasonló mélységekig süllyedhettek.

[ Telex ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Jibna

Sudan

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés