»» ««

A partraszállás tankjaira bukkantak

Külföld

A La Manche csatorna mélyén a normandiai partraszállásnál alkalmazott harcjárművekre bukkantak.

(C) Solent NewsA két tankra nyolc mérföldnyire West Sussex partjairól találtak rá, de egy ideig csak találgatták, miként süllyedtek a víz mélyére. Végül hosszas nyomozás után, aminek keretén belül nyolcvan merülést hajtottak végre a húsz méter mély vízben, megoldódott a rejtély.

A tankok kiváló állapotban maradtak meg, a 64 víz alatt töltött év ellenére, még az ágyúik is sértetlenül maradtak meg a helyükön.
Végül az események részletekbe menő elemzése, a történelmi feljegyzések áttekintése után kiderült, hogy brit Centaur CS IV harckocsikról van szó. A két tanknak a D-nap során kellett volna a partraszálló erőket segítenie, de soha nem jutottak el a kijelölt partszakaszra. A történészek szerint a tankok akkor kerültek a víz mélyére, amikor a Normandiába szállító partraszállító hajó felborult, útban Normandia felé, 1944. június 6-án.

A partraszállás nagy emberáldozatokat követelt a szövetséges csapatok részéről, és Normandia partjainál is sok hajó és más eszköz került a víz mélyére, mind a viharos időjárás, mind a németek tüzérségének találatai miatt.

[ Mail Online ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. medve 2008 aug 11. 11:25  
a brit vizeken akadnak ilyen cuccok a vízben. valahol a walesi partoknál csináltak egy főpróbát még '44 márciusában, csak commonwelth katonákkal. oltári nagy katasztrófa lett a dologból, merthogy éjszakai gyakorlat volt, harcitapasztalat nélküli katonákkal, éles fegyverekkel, és abban a tudatban tartva a résztvevőket, hogy élesben megy a dolog. erről kevesen tudnak, és keveset is beszélnek, de az biztos, hogy iszonyat mennyiségű hadianyag van a víz alatt - nem is lehet merülni -, és a brit partraszálló erők a D napon csak a szárazföldön kaptak muníciót...

Merülőhelyek

Koh Bida Nok

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merülésnyílt vízi fajokcápa csikóhal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés