»» ««

Halászt ragadott el egy cápa

Egyéb

A tilosban járó férfit egy nagy fehér támadta meg a tengerben.

A Fokvárostól keletre eső Gansbaai térsége mindig is ismert volt arról, hogy gyakran bukkannak fel erre a cápák. Itt történt a tragédia a napokban, amikor egy illegálisan kagylókat halászó férfit ragadott el egy nagy fehér. A 29 éves Khanyisile Momoza tucatnyi társával együtt két órán át úszott a tengerben, hogy elérjék a parttól három mérföldre eső szigetet, ahol a kagylókért lebuktak. Ezek a kagylók veszélyeztetettnek számítanak, ezért nagyon szigorúan szabályozzák a fogásukat, ám mivel a piacon sokat ér a húsuk, sok szegény halász feketén dolgozva merül értük.

A csapat együtt úszott vissza a partra, amikor felbukkant a cápa. A rémült férfiak életüket mentve lélekszakadva úsztak tovább, és nem mertek visszafordulni, amikor társuk segélykiáltását hallották. Csak a biztonságba érés után cselekedtek és riasztották a hatóságokat. Az egyik halász, aki egyike a több száz szegénységben tengődő és így megélni próbáló helyinek, elmondta hogy hetente egyszer mentek ki általában a kagylókért. Az, hogy miért támadott a cápa a viszonylag sekély vízben, kérdés. Ismét felmerült az a téma, hogy a cápaetetős túrák nem változtatják-e meg a cápák viselkedését, bár ezek népszerűsége óta sem ugrott meg a cápatámadások száma. A halász tragédiája a második halálos cápatámadás volt Dél-Afrikában ebben az évben, januárban egy 47 éves úszó vesztette életét.

[ A Telegraph nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Dél-Afrika-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Zenobia wreck

Cyprus

7/7 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 41m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben földközi tengeri muréna legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés