»» ««
vizidino hozzászólásai:

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
24280. vizidino Ugrás 2010 jan 06. 20:51  
"Azért bizom benne, hoigy ha valaki eléd áll az úton, azt nem ütöd le, hanem kikerülöd. :)"

feltéve ha előtte nem vakított meg :)

"Mintha nem látnád, hogy a japánok milyen elitélhető módon kijátszák a törvényt."

Nem azok a japánok akik ott vannak. Azok melósok, akiktől nem ehet elvárni, hogy ne a munkájukat végezzék, mint előttük ki tudja hány nemzedéken keresztül az őseik. A cégek akik odaküldik őket, azok feltételezhetően igen. Bár tudtommal nem a törvényt szegik, hanem annak kiskapuit használják ki, A törvényen pedig nem ők hagyták a kapukat, hanem a t. politikusok, még csak nem is a sajátjaik.
A magyarországra illegálisan szemetet hordó kamionok sem attól álltak/állnak le, ha a kamionok elé banánhéjet hajigál pár idióta. Hanem ha a céget aki odaküldi, otthon becsukják.
24278. vizidino Ugrás 2010 jan 06. 20:30  
Az adott szituban (lézerrel vakítgatták, bűzbombákkal dobálták, kötelet a hajócsavarra, stb.) számítaniuk kellett volna rá (én úgy emlékszem régebbi felvételekről elég gyakran végeztek veszélyes manővereket egymás közelében bálnavadászhajókkal). Ha én egy ferrarival janiznék egy kamion előtt, lézerpointerrel vakítgatva a sofőrt meg kutyaszart dobálva a szélvédőre, tuti nem állnék meg előtte a padkán. Hátha nem kerül ki.

24273. vizidino Ugrás 2010 jan 06. 18:33  
Láttad a képeken/videón  a két hajót? Szerinted összemérhető a mozgékonyságuk? Mivel magyarázod azt (a bénaságon kívül) hogy el tudták őket gázolni?
Mindez persze teljesen független attól, hogy szerintem ilyen költségekkel hatékonyabban is lehetne a tenger védelméért tenni, mint lézerekkel meg bűzbombákkal játszadozni.
24271. vizidino Ugrás 2010 jan 06. 17:54  
Hát, szerintem meg megérdemelték. Kaptak egy rohadt drága játékszert, hogy a sokkal lomhább, lassabb, kevésbé manőverezőképes bálnavadászhajót hergeljék, és annyira bénák hogy elüttetik magukat vele. Mennyi értelmesebbet lehetett volna egymillió dollárból kezdeni...
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2010 Kedvenc képem ´09
7. vizidino Ugrás 2010 jan 04. 10:50  
Hol vannak az ikrák? Vagy nem csak akkor ilyen bátrak ha azokat védik?
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
3653. vizidino Ugrás 2010 jan 01. 22:01  
A búvárfelszerelések nem rendeltetésserű használatáról:
Jelentem, a Technisub Stratos uszonyok kitűnően bírják a másfél tonnás terhelést is.
Na nem egyedül voltam ilyen bika, ma este elakadtunk Exilles mellett egy havas mellékúton, hóláncom nem volt, a kocsiban pedig az egyedüli alkalmatosságok amikkel ki lehetett vakarózni a hóból a két nappal azelőtti merülés kellékei voltak.  Az uszonyokkal lapátoltuk el a havat a kerekek elől, majd uszonyokból és ólomkockákból raktunk "csúszásmentes" járófelületet a hátsó kerekek elé. Az elkaparásokkal-kilövésekkel együtt legalább ötször keresztülment rajtuk  az Omega, de látszúlag sértetlenek maradtak. Holnap azért élőben is kipróbálom őket :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
23881. vizidino Ugrás 2009 dec 21. 12:11  
az ott hátul a halfeldolgozó ahol melóztál? :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-12-20 A savasodás meglepő hatása
5. vizidino Ugrás 2009 dec 20. 22:41  
"A karbonátnak kétféle kristályos formája van. A kalcit és az aragonit"

csak hogy kötözködjek: a kijelentés szigorúan véve csak a kalcium-karbonátra igaz, és arra is csak akkor, ha szegény vateritet eldugjuk a szőnyeg alá :)
2. vizidino Ugrás 2009 dec 20. 15:47  
"vagy karbonát, vagy pedig kalcit alapú."

?
a kalcit is karbonát


  fórumok / Hírek fórumai / 2009-12-17 Rob Palmer igaz története
138. vizidino Ugrás 2009 dec 18. 11:34  
"nem értem miért baj az, ha valaki fiatalabb korban szeretne többet tanulni, vészhelyzetek megoldását megtanulni, képezni magát"

ebben spec. egyetértünk
133. vizidino Ugrás 2009 dec 18. 11:25  
"és az aowd mélymerülése max 30 méter, gondolom ennek is oka van"

Amennyire itt a liguriai PADI bázisokon látom, ennek az az oka hogy jóformán az összes érdekesség 30 alatt van és így rögtön el tudnak adni még egy tanfolyamot amikor a szerencsés frissaowdkártyás rájön.
125. vizidino Ugrás 2009 dec 18. 11:15  
szerintem pont seshat nincs tisztában a képességeivel, talán még azzal a képességével sem, mennyire hatékonyan hozza ki a fórumozókból az állatot a magas labdáival :)
95. vizidino Ugrás 2009 dec 18. 09:28  
"vagy legyen kötelező a nitrox alap vizsga"

vagy vegyék bele azt a minimális kis elméletet ami a nitroxhoz szükséges az OWD tanfolyamokba.
Az egész szitu amit leírtál nagyon jól példázza miért káros a nitrox misztifikálása...
16. vizidino Ugrás 2009 dec 17. 16:48  
" Határozott véleményem szerint, 40 méter alá merülni sűrített levegővel, öngyilkossági kísérlet."

azért ebben egészen nagy búvárszervezetek sem értenek veled egyet
  fórumok / Képtár megjegyzések / Egy Búvárbázis emlékére...
220. vizidino Ugrás 2009 dec 14. 10:38  
Szia Vándor!
Nem hiszem, hogy minden a pénzről szólt volna, vagy arról, hogy Antiból páran patásördögöt akartak volna csinálni. Nem felejtettem el hogy mennyit segített régebben nekünk (remélem ő sem hogy mi sem a hátsónkat vakartuk ha valamit dolgozni kellett). De ezt az ügyet nagyon rondán kezelte. Azt írod, lehetett volna tárgyalni, még pozícióból. Hogyan? Talán lehetett volna, ha a Nov. 20. -ai gyűlésen a hírek nem felkészületlenül érik az évzáró vacsorára érkező tagságot. Ha az azonnali kidobással fenyegetőző strandigazgató nem tudja nekünk azt mondani, hogy nélkülünk is tudja üzemeltetni a bázist, mert már van egy embere rá. Az adott helyzetben az egyetlen lehetséges válasz a fenyegetőzésre az volt hogy költözünk. Ezt a helyzetet Anti tette lehetővé.
A barátok nem párolognak el, de a barátság nem jelenti azt hogy _minden_ disznóságot helyeslünk amit a másik csinál. Ha azt mondaná, hogy bocs gyerekek azt elbasztam, nem így akartam, segítek helyrehozni az egészet, én lennék az első aki azt mondja hogy gyere. A mostani irányban nem tudom támogatni.  
d

98. vizidino Ugrás 2009 dec 07. 23:15  
Na, még Csabi urat kellene ideszervezni és teljes lenne a Spartacus hajhiányos alszakosztályának comingoutja a fórumon :)
87. vizidino Ugrás 2009 dec 07. 20:44  
Először is megjegyezném, hogy nem tartom jó ötletnek hogy páran (legyen az új vagy régi fórumtárs) névtelenül írogatnak. Minthogy valószínűleg legalább felszínesen ismerem az ügyben érintetteket, feleslegesen fárasztónak tartom hogy találgatnom kell ki is lehet az xxx.
2005-ben merültem először a Palán, azóta 164 merülést sikerült a bázis előtti öbölben abszolválnom, tekintélyes részét ennek valami vízalatti munka végzése céljából.  Gyakorlatilag ott lett belőlem (és páromból is, aki nem fórumtag, bár olvasgat titeket) búvár. Közben barátokra is szert tettem, Thomast, MrDivert és Sturcz Antit (meg más arcokat, akik nincsenek itt a fórumon) is jóbarátnak, bizonyos szempontokból példaképnek is tekintettem az elmúlt években. Borzaszóan kellemetlenül érint ez a mostani ügy, sohasem szerettem a barátai közötti ellentétekben állást foglalni. Mindenesetre néhány  _tényt_ le kell szögeznem a dologgal kapcsolatban. Ott voltam azon a taggyűlésen ahol a strand üzemeltetője megtette a bejelentést és az ajánlatot a szakosztály tagjainak. Ugyan úgy fogalmazott, hogy "a szakosztály tagjainak az érdeke nem sérül", ehhez képest konkrétan pár évnyi ingyen belépőt adott volna nekünk a bázis területére, annak ellenében, hogy "átvette" volna az összes víz alatti és víz feletti építményünket (minden bizonnyal több millió forintos érték, a belefektetett munkát nem számolva), és elvette volna az üzemeltetésből származó összes bevételt (amiből eddig pl. a karácsonyi bulikat meg a tagok palacktöltését finanszíroztuk). Jól értsétek: minden amit eddig építettünk gyakorlatilag pár strandbelépőért az övé lett volna ha aláírjuk az általa felkínált szerződést. Erre  mondta a szakosztály _összes jelenlévő_ tagja, hogy jó,  akkor inkább költözünk. Azoktól pedig akik nem voltak jelen ezek után elvárhatólett volna (szerintem) hogy kövessék a döntést.  Arról ami utána történt nem tudok első kézből nyilatkozni, vissza kellett jönnöm Olaszországba, különben engem is láthattatok volna a bázis szétszedéséről készült képeken.
Remélem sikerült pár dolgot tisztába tennem.

  fórumok / Hírek fórumai / 2009-12-04 Évvégi rendezvények országszerte
79. vizidino Ugrás 2009 dec 04. 22:04  
tudom hogy nem ez volt a hozzászólás lényege, de nem veszem bóknak hogy a sláger rádióhoz hasonlítottál minket :)
30. vizidino Ugrás 2009 dec 04. 09:48  
Szerintem megéri várni a találgatásokkal/másodlagos információkkal Thomasra, valószínűleg a Spartacus tagjai közül is ő látja át leginkább az egész disznóságot. Úgyis megígérte hogy hamarosan beszámol, csak nem kap senki gyomorfekélyt addig.
Kivéve persze ha valaki az esztergomi önkormányzat nevében is akarna ide írni valamit, arra bazi kíváncsi lennék hogyan próbálja eladni mi történt :)

  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
4210. vizidino Ugrás 2009 nov 30. 17:52  
A gyenge látótáv szerintem nem akadály, számos oktató urat láttam már a Palán intróztatni, nem egy estben úgy is, hogy az alany jól érezte magát. Viszont két embert egyszerre vinni már komoly kockázat.
  fórumok / Hírek fórumai / 2005-10-13 Balesetet okozott a rossz gázkeverék
1. vizidino Ugrás 2009 nov 13. 13:08  
"tehát Bedard a merülés első méterein tiszta oxigént lélegzett, majd nitroxra váltott"

ennek az első pár méteren mi értelme van? Tényleg annyit számítana két slukk oxigén hogy megérje miatta egy gázváltási procedúrát végigcsinálni?

  fórumok / Hírek fórumai / 2009-11-12 Szatyormentes Vörös-tenger kormányzóság
15. vizidino Ugrás 2009 nov 12. 14:44  
én kevesebbet tapasztaltam, négy IKEA-s szatyornyi üvegből lett két minipizza. Szó se róla, légypetés :)
14. vizidino Ugrás 2009 nov 12. 14:41  
Én horvátoknál azzal az árdekes hozzáállással találkoztam hogy a helyiek hülyének néztek amikor a pilléket váltottam vissza, mondván a kukából úgyis kitúrják a hajléktalanok, és akkor legalább nekik is jó. Mindenesetre az egy hónap alatt termelt pilléből vettünk a Babic -ban két minipizzát, amiről később kiderült hogy a prsut alatt már beköpték a legyek :)))
Azért ott sem minden tökéletes...
11. vizidino Ugrás 2009 nov 12. 14:37  
itt Torinóban is vannak automaták pár bolt előtt ahol bónuszpontra lehet váltani a pillét, együtt szoktam a hajlékonyakkal sorban állni... de én úgy hallottam hogy otthon is van pár hipermarket ahol van lehetőség "pénzért" visszaváltani a pillepalackokat.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 E.T.
52. vizidino Ugrás 2009 nov 11. 15:30  
És ennek? :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-11-09 Búvárverda: Renault Mégane Grandtour
3. vizidino Ugrás 2009 nov 10. 10:05  
" A literről én ezt az infót találtam"

hát nem úgy tesztelitek hogy telenyomjátok betonnal és megnézitek mennyi hiányzik a keverőből?
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-11-04 Roncsoló
20. vizidino Ugrás 2009 nov 07. 19:58  
tudom hogy mit gondolnak róla. Legalábbis remélem hogy tudom :)
17. vizidino Ugrás 2009 nov 07. 19:29  
én kb. a lúgosításig vettem komolyan
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
22717. vizidino Ugrás 2009 nov 04. 16:27  
külön érdekes ezkben a vitákban, hogy az orvos ill. táplálkozástudomány olyannak látszik bennük mint a foci: az képviseli a legagresszívebben határozott véleményt, akinek a legkevesebb lövése van róla
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-11-04 Roncsoló
7. vizidino Ugrás 2009 nov 04. 09:45  
A nyáron még tök jól látszott :)
Szerintem az egyetlen "hibája" a merülésnek hogy a (feltehetően jó hosszú) dekóidődet úgy töltöd, hogy semmit sem látsz a kötélen meg pár sodródó medúzán kívül, a hajó meg  a halrajok is mélyebben kezdődnek annál hogy nézelődéssel üsd el az időt.
6. vizidino Ugrás 2009 nov 04. 09:41  
nem kötözködésből, de amennyire én tudom (és most csekkoltam a wikipédián :)): nem Haeven hanem Haven.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 DC fotósverseny Krk
166. vizidino Ugrás 2009 nov 02. 23:13  
a rákos nekem is tetszett, de ettől halványan olyan érzésem támadt mint jóanyám gimnáziumi tablójától, ahol mindenki kötelezően harminchét és fél fokban dőlve vigyorgott a képen.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
22603. vizidino Ugrás 2009 okt 30. 13:08  
vagy akár a cellux (angol nyelvterületen scotch tape) ill. a hungarocell
22597. vizidino Ugrás 2009 okt 27. 17:54  
Nem tudom pontosan, nem vagyok profi az árakban. Használtan eddig a legolcsóbb amit láttam az 300Eu volt (2008 -as nyomáspróbával, manifoldostól mindenestől). Újat talán 450-500 környékén tudnék szerezni.
22595. vizidino Ugrás 2009 okt 27. 17:16  
erről jut eszembe, ha valaki tud eladó dupla12 -es és/vagy dupla 10 -es palackot olcsón, az ne tartsa magában,  valószínűleg vevő lennék rá. Ha már használtra "fanyalodok", legalább ismerőstől...
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
2334. vizidino Ugrás 2009 okt 27. 10:02  
a Sun Dreams -os hirdetésben elég érdekesen van megadva a zodiac -ok mérete
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-26 A víz alatti kormányülés visszhangja
4. vizidino Ugrás 2009 okt 26. 16:38  
"amit teljesen alaptalan elméletek és számítógépes modellek támasztanak alá, nem pedig alapos és kiterjedt mérések és megfigyelések"

Vagy a hozzászóló úr hülye, vagy valahol az újságírás folyamatában veszett ki az értelem ebből a kijelentésből. A megfigyelések a jövőre vonatkozóan ugyanis csak elméletek ill. modellek segítségével adhatnak információt...
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-04 Halcyon visszahívás
74. vizidino Ugrás 2009 okt 26. 10:08  
"Szóval nem hiszek az egy és üdvözítő megoldásban"

ezzel azt hiszem most mondtál ellen a DIR egyik alapelvének :)

egyébként ha jól értettem Káplán is pont arról "prédikált", hogy van a DIR -en kívül is jó megoldás...
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-20 DAN Diving Report 2008
31. vizidino Ugrás 2009 okt 23. 10:40  
Szerintem érdemes lenne kettészedni a problémát, egy olyan, részletes űrlapra amit komoly balesetek után kell csak kitölteni (ennek nem kell rövidnek lenni, még elrettentő ereje is lehet, én is úgy szoktam a munkavédelmi tájékoztatókat befejezni hogy lehetőleg senki se gyilkolja le magát a laborban, mert utálok baleseti jegyzőkönyvet írni), meg egy könnyen, percek alatt kitölthetőre ami a kisebb meghibásodásokra, szerencsésen végződő vészhelyzetekre vonatkozik.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
4193. vizidino Ugrás 2009 okt 17. 22:57  
A nyáron volt szerencsém pár tucat DSD -t "végigélvezni", a gyerekek tényleg sokkal jobbak, otthonosabban mozognak  a víz alatt. Még amelyik elente fél is, az első hal után amit megpillant elfelejti.

4192. vizidino Ugrás 2009 okt 17. 22:52  
"Orvosilag nyilvánvalóan ellenjavalt növekedésben levő gyerekeknek a búvárkodás. Ezért hoznak mélységi limiteket, aminek egyébként semmiféle fiziológiai alapja nincs."

Ez alatt mit értesz? Miért ne lenne fiziológiai különbség a nagyobb és a kisebb mélység között? Vagy arra gondolsz hogy miért pont x méter, miért nem x+-2?
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-11 A válság nyara után
191. vizidino Ugrás 2009 okt 15. 10:02  
"Pedig a dolog csak annyi, hogy a lehetőség biztosítva van, hogy elsajátítsd azt a tudást is akár, amit mások röptében, ingyen sajátítottak el - vagy hiszik, hogy elsajátították."

Nem csak annyi. Nem egy csapatot láttam itt liguriában, ahol deep spec nélkül nem mehettek 30 alá és night spec nélkül nem merülhettek éjszakait a PADI diverek. És nem (csak) az fog száraz meg night specit csinálni akinek tényleg szüksége van rá, hanem mindenki akinek bedumálják hogy az hű de fontos. És én úgy látom, hogy iparszerűen dumálják be, kezdve a tankönyvi utalásokkal.
180. vizidino Ugrás 2009 okt 14. 20:53  
kösz, ez szerintem is teljesen támogatható hozzáállás
160. vizidino Ugrás 2009 okt 14. 17:33  
Pygmy kolléga hozzászólása alapján mondjuk 100 merülés alattiakat rovancsolunk csak, ha ez alatt begyűjtöttél ennyi kártyát akkor egye fene rovancsoljuk az összesnek. De ezek annyira részletkérdések... egy normális világban (tudom, nem olyanban élünk) a szervezetek igyekeznének normális statisztikákat gyűjteni és azzal édesgetnék a búvárokat hogy nekik milyen jó eredményeik vannak, ha meg nem tennék akkor gyanakodnának a népek hogy azért nem teszik mert sunyítanak.
Egy kevésbé normális de jól szervezett világban a fogyasztóvédelem vagy az eü minisztérium vagy akárki odafigyelne a képzésekre, statisztikákat készítene (mondjuk mint az ADAC az autók meghibásodásairól) és azokat közzétenné. A legkönnyebben talán a DAN tehetné meg hogy a baleseti statisztikáit oktatási rendszerekre is lebontsa, de gyanítom hogy a DAN számos támogatójának  ez nem tetszene.
158. vizidino Ugrás 2009 okt 14. 17:21  
búvárkodást? :)
151. vizidino Ugrás 2009 okt 14. 16:46  
"Te, ugye tudod, hogy az eddig említett rendszerek sportbúvár szinten nem tanítják a dekós merülést? Ilyen statisztikát elég valószínűtlen, hogy emiatt valaha is gyártanának :)"

csak példaképpen dobtam be, de mintha a CMAS tanítaná. Mindenesetre valahogy a statisztikákból ki kellene szűrni azt az effektust, hogy egy rendszernek azért lesz kevesebb balesete, mert mondjuk nem engedi vízbe az embereit.
149. vizidino Ugrás 2009 okt 14. 16:39  
a szafarizáshoz nem értek, de egyébként tapasztalataim szerint elég sok helyen van úgy, hogy valamilyen bázis szervezésében merülsz, és a merüléseidet kíséri/vezeti egy v. több "helyi" dm vagy oktató. Ezek valamilyen szervezet keretében szerezték a nyavalyás papírjaikat, és több szervezet esetében éves díjat is fizetnek. Na ezeknek kellene jelenteni a szervezetük felé a baleseteket.
Otthon, az adrián és itt biztos hogy messze kisebbségben voltam/tunk asszonnyal azzal a szokásunkkal hogy függetlenül járunk merülni kettesben.
136. vizidino Ugrás 2009 okt 14. 15:04  
csinálhatnának statisztikát a 100 merülés alattiakból is, nem?
134. vizidino Ugrás 2009 okt 14. 15:02  
A baleseteket tudtommal most is jelenteni kell, az ellen meg hogy nem jelentik megint csak a búvárszervezetek tudnának tenni: miért hagyják hogy olyanok oktassanak náluk?
133. vizidino Ugrás 2009 okt 14. 14:59  
tehát szerinted a tanfolyam semmit sem számít? Akkor miért kötelező?
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Vidonjica 1.

Croatia (Hrvatska)

3/6 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 50m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés