»» ««

Betont a tengerbe

Külföld

Óriási mesterséges zátonyt alakítanak ki Floridában.

A Marco sziget körzetében megvalósuló mesterséges zátony lesz a legnagyobb ilyen jellegű építmény a nyugati féltekén. A Mexikói-öböl mélyére betonból készült csövek és más, az élővilág megtelepedésére alkalmas betontárgyak kerülnek.

A 6-800 tonnyányi építési anyagot az S.S. Judge Jolly Bridge tövében gyűjtik, ahol uszályra rakodják azt, majd január elején a tengerbe süllyesztik az egészet a hídtól nem messze. Még egy ünnepélyes ceremóniát is terveznek a nagy projekt elindításának alkalmából, ahol a hivatalok képviselői mellett egy áldását adó lelkész is jelen lesz.

Természetesen nem egyetlen nagy kupacba dobálják le a betont. Amikor elkészül, a nagyjából fél kilométer széles és hasonlóan hosszú mesterséges zátony területén több ponton lesznek majd elhelyezve az anyagok. Több mélységi szinten lesz építkezés, az egyik jellemző mélység 12, míg a másik nagyjából 25 méter lesz az élőhelyen.

Bíznak benne, hogy Collier County számára dollármilliós bevételt generál majd az új mesterséges zátony. A korábbi zátonyok esetében már készültek tanulmányok, és kiderült, a Florida körül kialakított számos ilyen mesterséges élőhely 2600 munkahelyet teremtett és 253 millió dollárt hoz- évente! A projektet a BP olajcég által létrehozott alapítvány finanszírozza. Az ő olajkútjuk, a Deepwater Horizon által okozott katasztrófa vetette vissza a Mexikói-öböl turizmusát, és óriási károkat okozott a szennyezés az élővilágban is. Így aztán kötelezték őket az ilyen jellegű kártérítésre is, nekik kell állni a zátonyépítés 1,3 millió dolláros számláját.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tulamben, U.S. Liberty Wreck

Indonesia

14/20 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

parti merülésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa csikóhal teknős

Búvárbazár

Ratio computers O2 analizátor

Ár: 50.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2022 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés