»» ««

Búvármúzeum Floridában

Egyéb

Várható volt, hogy előbb-utóbb a mi kedvtelésünk is egy múzeum falai közé "költözik", és erre természetesen a minden ilyesmire fogékony USA-ban került sor.

A History of Diving Museum Florida Keys-en nyitotta meg kapuit a múlt hónapban. A múzeum a búvárkodáshoz kapcsolódó emléktárgyak, könyvek dokumentumok gyűjtését, megőrzését és kiállítását tűzte ki célul. Bár természetesen a világ minden részéről származó kiállítási tárgyakat lehet itt megtekinteni, a búvárkodás története szempontjából kiemelkedő szerepet játszó Dél-Florida és Florida Keys kiemelt helyet kapott.

A múzeumban a búvárkodás teljes történetét felölelő tárlaton mutatják be az elmúlt 3000 évet az első írásos emlékeket a ma használatos búvárfelszerelésekig. Egy másik tárlaton 25 országból származó búvársisakok láthatóak egymás mellett, teljesen egyedülálló kollekcióként. Más termekben a Dél-Floridához kötődő búváremlékek tekinthetőek meg, itt állították ki a a kincsvadászokról szóló anyagot is. De van interaktív, gyerekek számára kialakított tárlat is, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg a kicsik a búvárkodással.

Kapcsolódó link. History of Diving Museum
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Giannis D Wreck

Egypt, Red Sea

8/10 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Ólom

Ár: 1.800 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2022 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés