»» ««

Bűzlő búvárok

Külföld

Egy floridai búvárcsoport nem kívánt jelenséggel szembesült a vízben.

From Flickr by calebdzahndMaryAnn Epp, a destini Scuba Tech búvárközpont oktatója egy csoporttal ment a vízbe Destin közelében, Északnyugat-Floridában. Amikor a felszínre értek, nem csak sós víz borította őket. A 14 sznorkelező és 9 búvár akkor ment ki a fedélzetre, amikor a dagály elérte a kikötőt, és mind kellemetlen szagot éreztek magukon, mintha olajjal lettek leöntve. A búvárközpont alkalmazottainak mindannyiukat egyesével le kellett mosni, hogy eltüntessék a szagokat.

Ezek után nem csoda, hogy ha a búvárközpont úgy döntött, jó ideig ez volt az utolsó helyben szervezett merülésük. Értelemszerűen a vendégek száma is drámaian lecsökkent mostanában, amit azon is lemérhetnek, hogy nem nagyon csörög a telefonjuk. MaryAnn Epp szerint a hajón levő vendégek viszont nagyon megértőek voltak velük. Tudomásul vették, hogy ez történt, és nem is a saját elrontott merülésük miatt keseregtek, hanem az önhibáján kívül bajba került vállalkozást sajnálták. A búvároktató arról mesélt, hogy az olaj nagyon maradandó szagú, és még egy nap múltával is úgy érezte, érezhető rajta a jellegzetes bűz.

Mások is arról számoltak be Destin városának közelében hajózva, hogy olaj van a vízben, ami erősen bűzlik is. A helyi hatóságok azonnal értesítették a parti őrséget és a BP-t, hogy mielőbbi segítség érkezzen. Az Egyesült Államok egészét tekintve még csak felmérni sem lehet, összességében milyen anyagi kárt okoz a Deepwater Horizon katasztrófája, hiszen már hetek óta nem sikerül az olaj kitörését elfojtani a Mexikói-öbölben.

[ thedestinlog.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tortugas

Mexico

1/1 db alapján:unalmas(átlag: 1) nehéz körülmények
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

Suunto adatkábel

Ár: 6.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2022 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés