»» ««

Újból megnyitott maláj merülőhelyek

Külföld

A tavalyi évben lezárt kilenc helyen megint lehet búvárkodni.

From Flickr by JennyHuangMég tavaly döntött arról az illetékes hatóság, hogy bizonyos helyeken minden tevékenységet megtilt, és így segíti elő a regenerálódásukat. A mostani hír pedig arról szól, hogy a Pulau Perhentian, Pulau Redang, Pulau Tenggol, Pahang és Kedah térségében levő merülőhelyeket újból megnyitották a turisták előtt.

Tavaly júliusban a fő indok az volt, hogy a tenger szokatlanul magas hőmérséklete miatt a korallfehéredés nagy károkat okozott. Noha a búvárkodásnak nem volt köze az élőhelyek pusztulásához, mégis úgy döntöttek, a teljes védelem szükséges lehet az érintett pontokon. A legutóbbi felmérések szerint viszont a korallzátonyok regenerálódtak, tehát ez a fajta lezárás már nem indokolt.

A malajziai tengeri parkokat igazgató hatóság feje, Dr Sukarno Wagiman szerint a felméréseik arra mutatnak, hogy a körülmények kedvezőbbek és 90-100 százaléka a koralloknak regenerálódik. Az viszont a nyilatkozat alapján nem dönthető el, hogy itt a korallok teljes regenerálódásáról van szó, vagy csak arról, hogy a korallok ilyen arányban mutatnak valamiféle javulás jeleit. Előbbi esetben a fehéredés eléggé a korai stádiumban lehetett tavaly júniusban, mert kilenc hónap a teljes újjáéledésre elég rövid időnek tűnik.

[ Divernet ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Malajzia-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dibba´s Rock

United Arab Emirates

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 15m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés