»» ««

Újból megnyitott maláj merülőhelyek

Külföld
2011. április 27.

A tavalyi évben lezárt kilenc helyen megint lehet búvárkodni.

From Flickr by JennyHuangMég tavaly döntött arról az illetékes hatóság, hogy bizonyos helyeken minden tevékenységet megtilt, és így segíti elő a regenerálódásukat. A mostani hír pedig arról szól, hogy a Pulau Perhentian, Pulau Redang, Pulau Tenggol, Pahang és Kedah térségében levő merülőhelyeket újból megnyitották a turisták előtt.

Tavaly júliusban a fő indok az volt, hogy a tenger szokatlanul magas hőmérséklete miatt a korallfehéredés nagy károkat okozott. Noha a búvárkodásnak nem volt köze az élőhelyek pusztulásához, mégis úgy döntöttek, a teljes védelem szükséges lehet az érintett pontokon. A legutóbbi felmérések szerint viszont a korallzátonyok regenerálódtak, tehát ez a fajta lezárás már nem indokolt.

A malajziai tengeri parkokat igazgató hatóság feje, Dr Sukarno Wagiman szerint a felméréseik arra mutatnak, hogy a körülmények kedvezőbbek és 90-100 százaléka a koralloknak regenerálódik. Az viszont a nyilatkozat alapján nem dönthető el, hogy itt a korallok teljes regenerálódásáról van szó, vagy csak arról, hogy a korallok ilyen arányban mutatnak valamiféle javulás jeleit. Előbbi esetben a fehéredés eléggé a korai stádiumban lehetett tavaly júniusban, mert kilenc hónap a teljes újjáéledésre elég rövid időnek tűnik.

[ Divernet ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Malajzia-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Car Cemetery

United Arab Emirates

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 4-10m

speedboat-os megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajok mesterséges élőhelynagy rája

Búvárbazár

Mares Trilastic 5-4-3 Lady 6-os

Ár: 35.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés