»» ««

Óriási összeget költenek a Nagy-korallzátony védelmére

Környezetvédelem

A pénzt a károsodott korallzátonyok újraélesztésére, a vízminőség javítására és az agresszíven terjeszkedő tengericsillag visszaszorítására fordítják.

Mintegy 500 millió ausztrál dollárt (csaknem 100 milliárd forintot) költ az ausztrál kormány a természeti kincs védelmére - közölte Josh Frydenberg ausztrál környezetvédelmi miniszter. A pénzt egyebek mellett a károsodott korallzátonyok újraélesztésére, a vízminőség javítására és az agresszíven terjeszkedő tengericsillag-rajok visszaszorítására fordítják.

A jelentős összegből a gazdálkodókat is ösztönözni fogják arra, hogy kevesebb növényvédő és rovarirtó szert használjanak. A miniszter szerint a korallzátony ökoszisztémájára a legnagyobb veszélyt a klímaváltozás jelenti, de az ország történetében eddig példa nélküli mértékű ráfordítással biztosítható a korallzátonyok jövője.

A Nagy-korallzátony megóvása azért is fontos Ausztráliának, mert ez az ország legnagyobb turistalátványossága és Josh Frydenberg elmondása szerint mintegy 64 ezer munkahely köthető hozzá.

Az Ausztrália északi partvidékén húzódó Nagy-korallzátony mintegy 2300 kilométer hosszú és több ezer tengeri növény- ás állatfaj otthona. A zátony azonban helyenként súlyosan károsodott, főként a környezetszennyezés és a klímaváltozás miatt, az elmúlt két évben tapasztalt hőhullámok a zátony mintegy harmadát tették tönkre.

[ Delta ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tortugas

Mexico

1/1 db alapján:unalmas(átlag: 1) nehéz körülmények
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés