»» ««

Veszélyes évszak Thaiföldön

Külföld

Egy turista meghalt, kettő súlyosan megsérült amikor egy búvárhajó elsüllyedt Thaiföldön.

Egy phuketi búvárhajó kapitányát 10 év börtönbüntetésre ítélték gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával, miután Kingfisher nevű hajója elsüllyedt Koh Phi Phi közelében. A balesetben egy búvár életét vesztette, többen súlyosan megsérültek.

A hajó 59 emberrel a fedélzetén borult fel. A 34 éves kapitány, Suriyan Soison elmondta, a vihar hirtelen csapott le, azonnal visszahívták a búvárokat, de már túl késő volt. A Ton Sai Bay felé tartó visszaúton a hajót telibe kapta egy nagy hullám, megtelt vízzel és felborult, mindenkit a vízbe sodorva.
Egy, a közelben tartózkodó hajó kimentette az utasokat, egy 26 éves turista kivételével, aki a hajó alatt csapdába szorult és megfulladt.
Két másik utas súlyos sérüléseket szenvedett, egyiküknek majdnem levágta a hajócsavar a lábát.

Két héttel az eset előtt egy komp borult fel Koh Phi Phi közelében, mind a 42 utast sikeresen kimentették.

2005 júniusában pedig egy turista meghalt, 18 búvárt ki kellett menteni, amikor a Bubble Blue búvárhajó erős hullámzás miatt elsüllyedt.

Két hónappal korábban, 2005. április 11-én a MV Rhapsody búvárhajó süllyedt el a Surin szigetek közelében, a hét utas és a hét fős legénység órákon át lebegett a nyílt vízben, mire kimentették őket.

A nyári évszak a gyengébb, ún. low season Thaiföldön, ilyenkor az Andamán tenger is borzasztóan veszélyes. A phuketi búvárbázisokat már többször figyelmeztették, hogy erre az időszakra szüneteltessék a müködésüket, mert könnyen viharosra fordulhat az időjárás, egyébként is alig akad vendég. Ennek ellenére több bázis is kifut a vegyes búvár képzettségű beeső vendégek kedvéért, ami könnyen katasztrófához vezethet.

[ CDNN ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Thaiföld-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Viktor-diver 2007 sze 17. 18:12  
S akkor még a repcsit  hozzá sem számolták...(((Rengeteg az emberi hiba...

"A The Bangkok Post című lap egy magas rangú légi közlekedési illetékesre hivatkozva azt írta, hogy a pilóta közölte az irányítótoronnyal: elvétette a leszállást, mert nem látta a leszállópályát."


Merülőhelyek

The Island

Egypt, Red Sea

4/6 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 19m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés