»» ««

Búvárrendőrök tartatják be a szabályokat Cebun

Külföld
2004. november 22.

A fülöp-szigeteki illetékesek bejelentették, hogy a jövőben "búvárrendőrök" fognak járőrözni a védett tengeri természetvédelmi övezetekben, hogy megelőzzék a baleseteket és ügyeljenek arra, hogy a búvárok ne okozzanak károkat az élővilágnak.

A bejelentésre a japán turisták által igen kedvelt hely, Cebu körzetében bekövetkezett, két japán búvár életét követelő baleset után került sor. A közlemény szerint hat búvárellenőrt képeztek ki, akik a védett Apo zátony környékén fognak őrjáratozni, ami egyben népszerű merülőhely is.

A búvárcsapat januárban kezdi meg munkáját, aminek során a búvárkodó turistacsoportokat ellenőrzik, hogy betartják-e valamennyi előírást. Ezek az előírások, melyek a Protected Area Member Board (PAMB), a védett övezetek tevékenységét koordináló szerv hatáskörébe tartozó helyeken vannak életben, mind a búvárok biztonságát, mind a tengeri élővilág védelmét hivatottak szolgálni.

Ezen túlmenően a PAMB egy gyors járőrhajóval is segíti a körzetben dolgozó ellenőrök munkáját, amit a balesetet szenvedett búvárok gyors mentésékor is alkalmazni tudnak.

[ CDNN ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Fülöp-szigetek-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Excalibur / Suzanna Wreck

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 21m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Ólom eladó

Ár: 1.300 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés