»» ««

Búvárszafari Indiában

Külföld

Lassan a világ minden sarkában felismerik a búvárturizmus jelentőségét.

Ázsiában már nagyon sok országban tudják jól, hogy a búvárokra érdemes odafigyelni, mert sokan vannak, szívesen utaznak, és szép pénzt költenek. Az iparág komolyan fejlett az egész kontinensen, a legjobb merülőhelyek Indonéziában, Malajziában, Thaiföldön, a Fülöp-szigeteken vagy a Maldív-szigeteken közismertté váltak, és sok embert vonzanak.

Noha India az egész kontinens egyik legnagyobb országa, de a turizmusnak ez az ága meglehetősen fejletlen. Bár a partszakasz nem mindenhol ideális a merüléshez, de vannak csábító helyek. Az Andamán- és Nikobár-szigetek is Indiához tartoznak, és az összesen 572 szigetből álló csoport bőven kínálna lehetőségeket.

Sunil Bakshi, egy lelkes helyi búvár volt a motorja annak a tervnek, aminek a célja egy igazi szafarihajó kialakítása volt. A Maldív-szigeteken több, mint száz ilyen hajó van, Thaiföldön is több tucat merülést, evést, alvást lehetővé tevő nagy búvárhajó dolgozik, mostantól Indiában is lesz egy ilyen. Az akár 11 napos hajóutakkal egészen nagy távolságokat lehet bejárni, teljesen érintetlen, mások által még nem is merült helyeket is fel lehet keresni. Az Andamán-szigetek trópusi korallos élővilága valószínűleg szinte minden helyen izgalmas élményt kínál a búvároknak, bárhol is áll meg a hajó. Vannak roncsok is a környéken, de ismernek víz alatti barlangokat, cápák által kedvelt merülőhelyeket is.Sunil kedvencei a Barren-sziget a fekete homokos aljzattal és az ott élő színes halakkal, a Passage és Cinque-szigetek a sok korallal, a Narcondam-sziget a pörölycápákkal, tonhalakkal.

Az ötletgazdák szerint a merülések színvonala összemérhető bármelyik jól ismert helyével a világon, és úgy vélik, épp itt az idő, hogy a nagyvilág is megismerje, miért érdemes Indiában búvárkodni. Ez pedig tovább bővíti a folyamatosan új kalandokra vágyó búvárturisták lehetőségeinek körét, akik a merülés mellett az ország izgalmas kultúrájába is bepillantást nyerhetnek.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

P29 Patrol Boat Wreck

Malta

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésroncs merüléshomokos élőhely mesterséges élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés