»» ««

India új szigeteket nyitna meg a turizmus előtt

Külföld

Az Andaman-tengeri szigetvilág tíz tagját nyitnák meg az utazók előtt, hogy a cumani által visszarettentett turistákat újból a térségbe csalogassák.

Eddig a szigetek többségébe el volt zárva, és csak a Havelock szigeti központba, Port Blairbe, illetve 11 kis szigetre utazhattak a látogatók. A helyi kormányzat szerint az új szigetek megnyitása már csak idő kérdése, és pusztán Új-Delhi jóváhagyására várnak.

A kiválasztott, Havelock közelében fekvő tíz szigetet - melyek feltehetően nagyon vonzó merülőhelyekkel büszkélkedhetnek - viszont nem volt hajlandó megnevezni az illetékes, mivel attól tartanak, hogy a környezetvédők heves ellenállásába ütközik majd a terv. A turizmus fellendítésére nagy szükség lenne, hiszen 91 százalékkal esett vissza az utazók száma a tavalyi szökőár óta, és az egyik szigetnél olyan károkat okozott a cunami a korallokban, hogy annak újból megnyitása értelmetlen lenne.

A környezetvédelmi szervezetek máris jelezték, hogy nem helyeslik a lépést, amennyiben az veszélyezteti az eddig környezetbarátnak számító turisztikai modellt. A térségben például tilosak a partmenti beruházások, és az indiai kormányzat a szigeteken kőkori körülmények között élő törzsek védelmében sem engedélyezte a szigetek meglátogatását.

[ A CDNN írása nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Big Brother

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Suunto adatkábel

Ár: 6.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2022 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés