»» ««

Kegyhely a víz alatt

Külföld

A Fülöp-szigeteken nagy méretű Mária és Jézus szobrot helyeztek el a víz mélyén.

Bohol tartomány korábban is ismert volt a merülési lehetőségeiről, ám ezúttal egy egészen újfajta víz alatti élményt kínálnak a búvároknak, a Bien Unido város közelében levő Danajon zátonynál. A Szűz Máriát és Jézust ábrázoló, 4,5 méter magas szobrok aránylag kis mélységben vannak, hogy bárki felkereshesse őket.

Bien Unido polgármestere azt emelte ki, hogy itt a búvárok akár imádkozhatnak is. A hangulat természetesen egészen más, mint egy szokványos templom. A víz alá merülők eleve egy nagyon különleges világba nyerhetnek bepillantást, és számtalan csodálatos teremtményt láthatnak.

A helyi illetékesek abban is reménykednek, hogy a víz alatti kegyhely hatással lesz az illegális halászokra is, akik dinamitot használva pusztítják a Danajon zátonyt. A turistákat pedig egy kis hotel, búvárbázis és az alapvető infrastruktúra csábíthatja ide.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 5. Káplán 2010 nov 11. 09:28  
Mi már merültünk együtt? Fel sem tünt(él) :)
 4. Vanek 2010 nov 10. 20:06  
Vazzeghy, ezt én fotóztam sk...
 3. Káplán 2010 nov 10. 13:22  

Nem példa nélküli a szomszédban sem.
 2. vizidino 2010 nov 10. 11:13  
Errefelé olaszországban minden rendesebb tóban ill. népszerűbb merülőhelyen van legalább egy kis oltár, de néhol komoly méretű Jézus/Mária szobrok is. Mondjuk nem is halásznak dinamittal :)
Abban persze nem akadályozza őket, hogy pl. a Lago d'Orta -ba alkalmanként belefolyjon egy kis krómozó elektrolit (arrafelé minden második házban fürdőszobacsapokat gyártanak). Lehet, hogy robbantani is inkább azért nem robbantanak, mert nem szeretik a krómozott halat? :)
 1. Bunny 2010 nov 10. 09:21  
Ez mekkora ötlet, a dinamitos halász környéken az emberek vallásosak. Egyszerűen kegyhely kell minden zátonyra, és máris megoldódott a dolog, nem merné egyik sem vállalni, hogy a szűz/szent XY haragját magára vonja. Csak valahogy a felszínen is jelezni kéne, hogy ott kegyhely van lent. Hmmm. Bója, kereszttel (vagy helyi jelképpel) a tetején a búvárzászló helyett?

Merülőhelyek

Gamul Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés