»» ««

Az óvatlan búvárok ellen lépnek fel

Külföld

El a kezekkel az élővilágtól, nyilatkozta egy magas rangú turisztikai illetékes a Fülöp-szigeteken.

"Nagyon helytelen zaklatni, megérinteni vagy kézben tartani bármit", nyiltkozta Cynthia Carrion, miután egy lap címlapján olyan fotó jelent meg, amin a búvár egy "teknőssel játszott". Elmondása szerint az általa vezetett, a sportbúvárkodást irányító szervezet (PCSSD) sokat dolgozik azért, hogy a búvárokkal megértesse, ne okozzanak kárt az élővilágban. Állítólag már így is a biodiverzitás látta kárát az óvatlanságnak.

Cynthia Carrion szerint a búvárok egy része rászokott a korallok letörésére, ellopására, pedig ezzel szemben a búvárokat arra tanítják, hogy ne zaklassák az élőlényeket, különösen a teknősöket. Arra is emlékeztetett, hogy a tengerbiológusok szerint a Fülöp-szigetek világelső az egy ökoszisztémában található fajok száma és változatossága terén. "Más országokban büntetendő a fogdosás - ezért kértem én is a kongresszust, hogy kapjunk több jogkört", jelentette ki. Az újság szerkesztőségének írt levelében kifejtette, hogy a megjelent fotó azt a képet sugallja, helyes dolog a teknősök megérintése, fogva tartása, ám az a valóságban elfogadhatatlan.

Közben arról is hírt adtak, hogy a Fülöp-szigetek elnökasszonya, Gloria Arroyo néhány napot a Tubattaha-zátonynál tölt, hogy kedvelt sportjának, a búvárkodásnak hódolhasson.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Fülöp-szigetek-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dibba´s Rock

United Arab Emirates

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 15m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés