»» ««

Az óvatlan búvárok ellen lépnek fel

Külföld

El a kezekkel az élővilágtól, nyilatkozta egy magas rangú turisztikai illetékes a Fülöp-szigeteken.

"Nagyon helytelen zaklatni, megérinteni vagy kézben tartani bármit", nyiltkozta Cynthia Carrion, miután egy lap címlapján olyan fotó jelent meg, amin a búvár egy "teknőssel játszott". Elmondása szerint az általa vezetett, a sportbúvárkodást irányító szervezet (PCSSD) sokat dolgozik azért, hogy a búvárokkal megértesse, ne okozzanak kárt az élővilágban. Állítólag már így is a biodiverzitás látta kárát az óvatlanságnak.

Cynthia Carrion szerint a búvárok egy része rászokott a korallok letörésére, ellopására, pedig ezzel szemben a búvárokat arra tanítják, hogy ne zaklassák az élőlényeket, különösen a teknősöket. Arra is emlékeztetett, hogy a tengerbiológusok szerint a Fülöp-szigetek világelső az egy ökoszisztémában található fajok száma és változatossága terén. "Más országokban büntetendő a fogdosás - ezért kértem én is a kongresszust, hogy kapjunk több jogkört", jelentette ki. Az újság szerkesztőségének írt levelében kifejtette, hogy a megjelent fotó azt a képet sugallja, helyes dolog a teknősök megérintése, fogva tartása, ám az a valóságban elfogadhatatlan.

Közben arról is hírt adtak, hogy a Fülöp-szigetek elnökasszonya, Gloria Arroyo néhány napot a Tubattaha-zátonynál tölt, hogy kedvelt sportjának, a búvárkodásnak hódolhasson.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Fülöp-szigetek-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Ras Mohammed, Yolanda Wreck / Reef

Egypt, Red Sea

6/11 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés roncs merülés rakománynyílt vízi fajok korallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

Suunto palacknyomás jeladó

Ár: 35.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés