»» ««

Több ezer új tengeri állatfajt találtak

Tudomány

Egy francia vezetésű tudományos expedíció több ezer új tengeri állatfajt fedezett fel a Fülöp-szigetekhez tartozó Panglao-sziget közelében.

Az állatok között vannak apró rákok és tengeri csigák, héjas állatok és puhatestűek egyaránt. A kutatók biztosak benne, hogy ezek közül sokat nem ismertek korábban.

Philippe Bouchet, a Francia Természettudományi Múzeum munkatársa szerint puhatestűekből 1.500-2.500 között van az új fajok száma, míg a vázzal rendelkezőknél 150-250, hozzátéve: a fényképeket és a mintákat alaposan össze kell hasonlítani a korábban is ismert fajok adataival, ami sok időt vesz majd igénybe.

A 19 országból érkező mintegy 80 tengerbiológus, diák, technikus és önkéntes 2004 és 2005 között végezte a terepmunka nagyobb részét a Panglao körüli vizekben, eredményeik egy részéről most számoltak be.

Ez a kutatás egy nagyobb projekt része, amelyben különösen nagy fajgazdagságú területeket vizsgálnak. A másik két terület a dél-csendes-óceáni Santo szigete, valamint Panama esőerdői és korallzátonyai.

[ inforadio.hu ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Shelly Beach

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelycápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés