»» ««

Több ezer új tengeri állatfajt találtak

Tudomány
2007. február 10.

Egy francia vezetésű tudományos expedíció több ezer új tengeri állatfajt fedezett fel a Fülöp-szigetekhez tartozó Panglao-sziget közelében.

Az állatok között vannak apró rákok és tengeri csigák, héjas állatok és puhatestűek egyaránt. A kutatók biztosak benne, hogy ezek közül sokat nem ismertek korábban.

Philippe Bouchet, a Francia Természettudományi Múzeum munkatársa szerint puhatestűekből 1.500-2.500 között van az új fajok száma, míg a vázzal rendelkezőknél 150-250, hozzátéve: a fényképeket és a mintákat alaposan össze kell hasonlítani a korábban is ismert fajok adataival, ami sok időt vesz majd igénybe.

A 19 országból érkező mintegy 80 tengerbiológus, diák, technikus és önkéntes 2004 és 2005 között végezte a terepmunka nagyobb részét a Panglao körüli vizekben, eredményeik egy részéről most számoltak be.

Ez a kutatás egy nagyobb projekt része, amelyben különösen nagy fajgazdagságú területeket vizsgálnak. A másik két terület a dél-csendes-óceáni Santo szigete, valamint Panama esőerdői és korallzátonyai.

[ inforadio.hu ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Carnatic Wreck

Egypt, Red Sea

4/7 db alapján:érdekes(átlag: 4.4) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelymantarája teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

Mares Trilastic 5-4-3 Lady 6-os

Ár: 35.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés