»» ««

Elnöki támogatás a búvárkodásnak

Külföld

A Fülöp-szigetek turizmusának sajátos reklámarca az aktív életet élő Gloria Arroyo.

Az 1947-es születésű elnökasszony, Gloria Macapagal-Arroyo (vagy GMA, ahogy időnként nevezik) már 2001 óta tölti be az ország első számú vezetőjének pozícióját. A mostani elnöki ciklus végéhez közeledve végiglátogatja a Fülöp-szigetek ún. szuperrégióit, és ahol jár, ott nem csak megbeszéléseken, estélyeken és fogadásokon vesz részt, hanem hódol kedvteléseinek is. Természetesen a sajtó mindig be is számol arról, amikor delfinekkel úszik, vagy szigorúan védett korallzátonyoknál merül, és ez a mostani úton sincs másképp.

Néhány, turisztikailag kiemeltnek mondható körzetet keres fel ezúttal Arroyo asszony. Sorsogon közelében a nagyon sok látogatót vonzó cetcápás túrák egyikén vesz részt, majd Malapascua sziget következik a sorban, ahol egy egészen más életmódot folytató cápafaj, a rókacápa kedvéért ölt búvárfelszerelést. Ez a hely kétségkívül egyedinek számít amiatt, hogy nagyon jó eséllyel lehet látni ezeket a különleges állatokat, amelyeket könnyű felismerni hosszú farokúszójukról. Mivel szirtcápák, pörölycápák is vannak erre az év első hónapjaiban, meglehetősen élménydús napok elé néz az elnök- noha a cápákat tartják ragadozóknak, valószínűleg sokkal jobban tart az ellenzéktől, mint tőlük.

A körút során igyekszik Gloria Arroyo bemutatni, milyen nagy fejlődést ért el országa elnökségének kilenc éve alatt, és erre a fejlődésre majd bátran alapozhat utódja. Mindig is nagy erőfeszítéseket tettek azért, hogy az ország turizmusát vonzóvá tegyék, és kiemelt szerepet kapott a különleges, dús tengeri élővilág, aminek nagy szerelmese az elnök is. Az pedig nyilván a stratégia része, hogy ő maga is aktívan merül, mert az ilyenkor készült képek sok helyen bukkannak fel a nagyvilágban. Sokat tett a természetvédelem területén is, az elmúlt évtizedben növelte a nemzeti parkok területét, és ahol csak lehet, kampányolt az élővilág védelme érdekében. Ezt a tevékenységét több nemzetközi díjjal is elismerték, így például a Women Divers Hall of Fame tagja lett 2007-ben.

[ gmanews.tv nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Fülöp-szigetek-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 3. kovax 2010 feb 23. 22:04  
hüje:-) de nem rossz ötlet...
 2. pygmy 2010 feb 23. 22:03  
ezen a fórumon még nem beszéltünk Garfield hajlamairól...
 1. pygmy 2010 feb 23. 10:49  
szép dolog. ennél talán az lenne fontosabb, hogy az ország közbiztonságán egy keveset csiholjanak. ok, van pár régió, ahova el lehet jutni biztonsággal, de ugye annyi szigetecske van:) pl. kalózkodnak sokan... anno a sipadni támadás is innen indult, és itt végződött elég csúnyán

Merülőhelyek

Perije Zvezda / Toll Csillag

Croatia (Hrvatska)

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 51m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés