»» ««

Búvárokat tartóztattak le...

Külföld

Indonéziában néhány búvár viccesnek találta, hogy cetcápán lovagol. A hatóságok kevésbé voltak humoros kedvükben.

Több búvárt is letartóztattak Nyugat Pápuán egy twitterre posztolt videó nyomán. A videó a Cendrawasih Bay merülőhelyen készült, és az látható rajta, ahogy több búvár egy fiatal cetcápába kapaszkodik. Egyikük felülről meglovagolja a halat két kezével a cetcápa szája mellett kapaszkodva, egy másik búvár az úszójába kapaszkodik, míg egy harmadik a farokúszót ragadja meg és persze mindenki vidáman mutatja az OK jelet a kamerázó búvárnak.

A videót egy Indonéz rock sztár, Akhadi 'Kaka' Wira Satriaji tette ki nyilvánosság elé, és a twitter postjában be is jelölte az Indonéz halászati minisztert. A közvélemény természetesen felháborodott, szerencsére a hatóságok is cselekedtek, kiderítették a búvárok személyazonosságát és le is tartóztatták őket.

A búvárokról a hatóságok nem adtak ki személyes adatokat, így egyelőre nem lehet tudni kik voltak, és milyen nemzetiségűek. Emellett valószínűleg a túrát szervező cég is komoly következményeknek néz elébe, hiszen az ő feladatuk lenne a búvárok tájékoztatása, hogyan kell a cetcápákkal viselkedni, és az ilyen cselekményeket megelőzni.

A felelőtlen búvárok egyébként saját magukat és az állatot is veszélyeztették ezzel a mókával. Bár a cetcápa láthatóan fiatal volt, egy uszonycsapással így is komoly sérülést tud okozni az embernek, az emberek pedig akár a bőrükön lévő baktériumokkal is képesek a viziállatot megfertőzni, vagy a kapaszkodással megsebesíteni.

A cetcápa védett faj, indonéziában 2013 óta a törvény védi.

[ divemagazine.co.uk ]

Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Indonézia-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gubal Island - Bluff Point

Egypt, Red Sea

3/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 30m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2023 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés