»» ««

Megtalálták az U-106-ot

Külföld
2011. március 18.

A holland haditengerészet bukkant rá az első világháborús tengeralattjáró maradványaira.

A haditengerészet bejelentése szerint az U-106 jelű tengeralattjárót Terschelling sziget közelében fedezték fel, és háborús sírhelyként kezelik. A védelmi minisztérium azt közölte, hogy a tengeralattjáró az aljzaton fekszik 40 méteres mélységben, a szigettől 65 kilométerre északra. A Terschelling sziget az ország északi részén található.

A roncsot először 2009 októberében fedezték fel, de csak most hozták nyilvánosságra a megtalálását, miután a holland védelmi minisztérium végrehajtotta az azonosítást a német szervek közreműködésével. A hollandok először azt gondolták, hogy a holland O-13 jelű tengeralattjáróra bukkantak rá, ami a második világháború során veszett oda, de a távirányítású kamerákkal végzett felmérés egyértelművé tette, hogy ez az U-106-os.

Az U-106 tengeralattjáró 1917. július 28-án állt szolgálatba. Hans Hufnagel kapitány parancsnoksága alatt indult el szeptember 2-án első és egyben egyetlen őrjáratára. Szeptember 18-án elsüllyesztette a HMS Contest rombolót és megrongált egy gőzöst. Október 7-én veszett oda, miután aknára futott. A 70 méter hosszú hajón 39 fős legénység szolgált.

[ seattlepi.com , Wikipedia ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gamul Kebir

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

Ólom eladó

Ár: 1.300 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés